În timp ce dormi, pielea se regenerează, iar organismul își reîncarcă bateriile. Dacă nu ai timp de tratamente sofisticate, există câteva trucuri de îngrijire de aplicat peste noapte, ale căror efecte de înfrumusețare pot fi observate chiar a doua zi.
Măști revitalizante pentru păr
De regulă, un balsam obișnuit stă prea puțin timp pe firul de păr pentru a oferi rezultate de lungă durată și este indicat, în special, pentru a evita încurcarea lui. O mască hrănitoare lăsată să acționeze peste noapte va face părul mai puternic și îi va reda vitalitatea. Folosește ingrediente naturale și clătește bine părul a doua zi. Amestecă 1 lingură de miere cu 1 lingură ulei de măsline și ½ linguriță de oțet. Dublează cantitățile în cazul în care ai părul mai lung. Întinde pasta obținută pe toată lungimea șuvițelor, acoperă cu o casca de duș și las-o să acționeze peste noapte, clătind bine părul a doua zi.
Exfoliere pentru buze moi
Mai ales în sezonul rece, buzele uscate și crăpate îți pot da bătăi de cap. Dacă le exfoliezi înainte de culcare, vor redeveni moi și catifelate. Masează-le ușor câteva minute cu periuța de dinți, procedeu care va îndepărta celulele moarte și va stimula circulația sângelui. Totodată, poți aplica seara un amestec dintr-o jumătate de linguriță de miere și o jumătate de linguriță de zahăr brun, pe care îl lași să acționeze 5-10 minute. Clătești apoi buzele cu apă călduță. Hidratează-le la final cu un balsam pe bază de unt de cacao, unt de shea sau câteva picături de ulei de cocos.
Hidratare pentru mâini uscate
Dacă ți se usucă mâinile frecvent și ai senzația de piele care te strânge, seara e cel mai indicat să aplici un tratament care hidratează și reface epiderma. Înmoaie mâinile într-un vas în care ai adăugat 1-2 lingurițe de bicarbonat de sodiu și masează-le ușor 5 minute. Aplică din abundență o cremă puternic hidratantă sau 1 linguriță cu ulei de măsline și acoperă-le cu o pereche de mănuși. În caz că nu ai la îndemână poți folosi, la nevoie, o pereche de șosete de bumbac. Mănușile vor împiedica transferul surplusului de cremă pe lenjeria de pat sau haine și vor ajuta ca aceasta să se absoarbă mai bine. A doua zi, mâinile tale vor fi catifelate, iar pielea își va redobândi elasticitatea. Repetă tratamentul constant, de cel puțin 2 ori pe săptămână.
Tratament pentru călcâie fine
Și pielea de pe picioare merită să fie răsfățată în timpul nopții. Înmoaie călcâiele în puțină apă călduță cu 1 lingură de sare de mare, masează-le ușor, apoi aplică un produs special pentru hidratarea lor. Acoperă-le cu șosete din bumbac și bucură-te dimineața de o piele mult mai fină. Un alt tratament la îndemână poate fi preparat din 100 ml de ulei de parafină, folosit des în saloanele de înfrumusețare, pe care îl amesteci cu o fiolă de vitamina A. Lași să acționeze peste noapte, la fel ca în cazul cremei.
Sfat
Dacă vrei să scapi de cearcăne, ține 10 minute, înainte de culcare, câteva felii de castravete pe ochii închiși.
Rutină specială pentru un ten luminos
Serurile și cremele de față de noapte au în compoziție ingrediente care refac structura pielii în timp ce dormi. Și produsele intens hidratante acționează mai eficient decât în timpul zilei, când tenul este expus la soare și praf. Folosește-le cu regularitate, iar dimineața vei privi în oglindă un chip mai luminos. În locul lor, poți folosi câteva picături de ulei de argan, de migdale dulci sau sâmburi de struguri, care hrănesc pielea intens sau un amestec dintr-o fiolă de vitamina A și o fiolă de vitamina E, care țin ridurile la distanță. Tamponează ușor fața cu un prosop curat, pentru a îndepărta excesul.
Truc
Scapă de un coș nedorit aplicând un strop de pastă de dinți pe zona afectată și las-o să acționeze peste noapte.
Schimbă fața de pernă cât mai des
Folosește o lenjerie de pat care nu conține materiale sintetice, pentru a te bucura atât de o piele frumoasă, cât și de un păr care se aranjează mai ușor și nu se electrizează. Optează pentru o față de pernă din satin, bumbac sau mătase, care nu irită pielea și nu produce atât de multe cute care, în timp, duc la formarea ridurilor.
Sursa: www.clicksanatate.ro