C.C.D. Bacau s-a implicat intr-un nou proiect educational

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău, în colaborare cu FundaÅ£ia EOS – Educating for Open Society Romania , Ministerul EducaÅ£iei, Cercetării ÅŸi Tineretului ÅŸi Microsoft România, va implementa programul de formare continuă a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar în utilizarea creativă a TIC, denumit generic ÃŽnvăţarea Bazată pe Proiecte (IBP). Programul de formare ÃŽnvăţarea Bazată pe Proiecte (IBP) are la bază două componente curriculare: Integrarea abilităţilor TIC în procesul de predare – învăţare, dezvoltat de Microsoft în parteneriat cu International Society for Technology in Education (ISTE) ÅŸi Folosirea Microsoft Office în predarea bazată pe proiecte, dezvoltat de Microsoft în colaborare cu ICT (Institute of Computer Tehnology), experimentat, adaptat ÅŸi localizat de către echipa de lectori a FundaÅ£iei EOS România, în perioada 2005 – 2006.
În acest context, pe 30 mai a.c., la Timişoara, se va desfăşura Forumul Inovatorilor în Educaţie, care se doreşte a fi o provocare adresată cadrelor didactice care folosesc în mod inovativ TIC la clasă şi potenţialului creator al educatorilor în explorarea şi exploatarea noilor tehnologii, cu scopul de a pregăti tinerii pentru viaţă în societatea informaţională şi în Economia Bazată pe Cunoaştere. Forumul se va desfăşura pe trei secţiuni: Secţiunea 1: Proiecte inovatoare la ciclul primar; Secţiunea 2: Proiecte inovatoare la ciclul gimnazial; Secţiunea 3: Proiecte inovatoare la nivel liceal.
La concursul de proiecte care se va desfăşura în cadrul forumului, din judeÅ£ul Bacău au fost selectate să participe trei cadre didactice: prof. Codreanu Antochi Teona (Colegiul NaÅ£ional „Vasile Alecsandri”), prof. Chiribău – Albu Mihaela Alina (Colegiul NaÅ£ional „Ferdinand I”) ÅŸi insttitutor Leonte Rodica (Åžcoala cu clasele I – VIII BaraÅ£i – Mărgineni). Acestea îşi vor prezenta proiectele inovatoare în domeniul utilizării noilor tehnologii în procesul instructiv – educativ, cu accent de interdisciplinaritate, munca în echipă ÅŸi învăţarea bazată pe metoda proiectului, cu speranÅ£a că acestea vor fi apreciate ÅŸi recunoscute.
„C.C.D. Bacău a fost printre primele instituÅ£ii de profil din Å£ară care s-a angajat în acest mare proiect naÅ£ional ÅŸi acum are satisfacÅ£ia că în urma diseminării lui, trei cadre didactice valoroase din judeÅ£ vor participa la concursul naÅ£ional”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău.
Stefan OLTEANU

Adauga un comentariu

*