Steaua Bucureşti a învins cu scorul de 2-0 (0-0), în deplasare, formaţia slovenă ND Gorica, în manşa întâi a turului II preliminar al Ligii Campionilor la fotbal şi este practic cu un picior în faza următoare a competiţiei.
Ambele goluri ale Stelei au fost marcate după pauză, prin Nicolae Dică (54) şi Victoraş Iacob (66).
Echipa lui Cosmin Olăroiu s-a impus clar în faţa campioanei Sloveniei, diferenţa de valoare dintre cele două echipei fiind evidentă. Steaua a ratat multe ocazii de gol, deschizând scorul destul de târziu, explicabil prin faptul că acesta a fost doar al doilea joc oficial al echipei din Ghencea în acest debut de sezon, după Supercupa României.
Steaua a dominat destul de clar prima repriză a meciului, având trei ocazii bune de gol în primele zece minute de joc. Mai întâi a fost lovitura de cap a lui Iacob (4), dar mingea a trecut peste poartă. Un minut mai târziu, BoÅŸtină a centrat, Iacob a reluat la colÅ£ul scurt, iar portarul Simcic a respins în bară, salvând golul. NeÅŸu a tras apoi de la marginea careului, iar Simcic a scăpat mingea (10). „RoÅŸ-albaÅŸtrii” au deÅ£inut controlul partidei ÅŸi în continuare, dar Simcic a reÅ£inut ÅŸutul puternic al lui Lovin (15).
Treptat, slovenii au ieşit mai curajos la atac şi au irosit o bună şansă de a deschide scorul, în min. 26, când Pitamic a venit din spate nemarcat şi a trimis cu capul mingea peste buturile lui Carlos, la o lovitură de colţ. Cinci minute după aceea, Jokic şutează din afara careului, dar mingea trece pe lângă poartă.
Steaua e aproape de un gol ilar, dar şutul-centrare al lui Dică se scurge pe lângă poartă, Simcic ratând intervenţia (31).
Finalul reprizei aparţine gazdelor, Gorica fiind aproape de gol în ultimul minut (45): mai întâi Dedic trece cu şansă de Neşu, dar Demirovic luftează la centrarea sa, pentru ca portarul portughez Carlos să reţină şutul expediat de Jokic de la marginea careului.
La reluare, combinaţie bună între Iacob şi Dică, dar ultimul ratează şutul din poziţie foarte bună (47). Urmează un şut al lui Nicoliţă de la 20 de metri, pe lângă poartă (50).
Steaua deschide scorul în min. 54, prin Nicolae Dică, din lovitură liberă de la 16 metri: 0-1.
Lovin are un şut bun de la distanţă (60), dar mingea ocoleşte poarta. Iacob îi pune o minge pe tavă lui Paraschiv, dar Simcic apără şutul căpitanului stelist (62).
Steaua îşi majorează avantajul în min. 66, când Iacob reia cu capul din marginea careului mic la cornerul executat de Boştină: 0-2.
Gorica nu mai leagă mai nimic, în timp ce Steaua conduce ostilităţile în stil de mare favorită, fără a forţa însă. Opriţa iroseşte o mare ocazie în min. 88, când reia pe lângă poartă din poziţie foarte bună. Dică trage bine de la 24 de metri, dar Simcic salvează golul (89).
Partida din manşa a doua este programată în 2 august, la Bucureşti, pe Stadionul Naţional, de la ora 20,30.
ND HIT Gorica – Steaua 0-2 (0-0)
Au marcat: Nicolae Dică (54), Victoraş Iacob (66).
Nova Gorica, Stadion „Sportni Park”: 3.000 spectatori.
Arbitri: Stefan Messner, la centru; Klaus Strasser, Thorsten Obwurzer, arbitri asistenţi; Christian Steindl, arbitru de rezervă (toţi din Austria). Observator UEFA: Serge Muhmentahler (Elveţia).
CartonaÅŸe galbene: P. Marin (42), Suler (53), Paraschiv (58).
Au evoluat echipele:
ND Gorica: 12. Vasja Simcic – 21. Rusmir Dedic, 6. Miran Srebrnic (căpitan), 3. Miha Pitamic, 25. Marko Suler – 23. Simon Zivec, 8. Nebojsa Kovacevic, 14. Bojan Jokic – 24. Enes Demirovic – 20. Jani Sturm (11. Etien Velikonja, 89), 7. Sasa Ranic (26. Gzim Rexhay, 74). Antrenor: Pavel Pinni.
Rezerve neutilizate: 1. Mirza Tufekcic – 2. Dragoljub Nikolic, 16. Alen Jogan, 29. Bojan Dzukic, 31. Danijel Rakuscek.
Steaua: 13. Carlos Fernandes – 18. Petre Marin, 3. Dorin Goian, 24. Sorin Ghionea, 15. Mihai NeÅŸu – 16. Bănel Nicoliţă, 20. Florin Lovin, 22. Sorin Paraschiv (căpitan; 14. Vasilică Cristocea, 69), 11. Gabriel BoÅŸtină (7. Daniel OpriÅ£a, 70) – 10. Nicolae Dică, 19. VictoraÅŸ Iacob (9. Valentin Badea, 85). Antrenor: Cosmin Olăroiu.
Rezerve neutilizate: 12. Cornel Cernea – 17. Eugen Baciu, 23. Klemi Saban, 30. Răzvan OchiroÅŸii.
ROMPRES