Gestionarul Rafo cere conversia datoriilor de 1,8 miliarde lei în acţiuni

Administratorul unic al Rafo Oneşti, V&V Trading Company, a propus acţionarilor să voteze, pe 8 septembrie, majorarea capitalului, în două etape succesive, impuse de lege, cu suma iniţială de 1,89 miliarde lei, reprezentând conversia datoriilor în acţiuni, a precizat managerul general Marin Anton.

„Potrivit strategiei de reorganizare a Rafo, se va mări capitalul social cu peste 18.970 miliarde lei vechi, sumă echivalentă cu 1,897 miliarde lei noi (aproape 695 milioane dolari), care reprezintă tranformarea creanÅ£elor, pe care creditorii le au la companie, în acÅ£iuni.

Potrivit Legii companiilor ÅŸi a reglementărilor pieÅ£ei bursiere, dacă face o majorare de capital, compania este obligată să emită acÅ£iuni, astfel încât, actualii acÅ£ionari să aibe posibilitatea să-ÅŸi menÅ£ină deÅ£inerile în companie la acelaÅŸi nivel procentual ÅŸi după majorare”, a explicat managerul general al Rafo.

Potrivit calculelor prezentate în documentul prin care sunt convocaţi acţionarii în adunarea generală extraordinară, pentru ca acţionarii actuali să-şi conserve deţinerile anterioare operaţiunii de majore de capital, Rafo ar trebui să emită peste 3.456 miliarde acţiuni, în valoare nominală de 2,5 lei noi, în sumă de 8.640 miliarde lei noi.

„Este o majorare de capital ipotetică, nu este obligatoriu ca acÅ£ionarii să participe la ea. De aceea am precizat în comunicat că suma maximă cu care se poate majora capitalul, ipotetic ÅŸi potrivit reglementărilor, este de 8.642 miliarde lei noi”, ne-au explicat oficiali ai Rafo.

Capitalul social actual al companiei este de 432 milioane lei noi (158,2 milioane dolari). Compania Balkan Petroleum (BkP) deţine aproape 98% din capitalul Rafo.

Acţiunile care nu vor fi subscrise prin exercitarea dreptului de preferinţă se anulează.

Acţionarii vor mai vota şi propunerea administratorului de a tranzacţiona acţiunile companiei, fie pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), fie în cadrul unui sistem alternativ de tranzacţionare.

În acest moment, acţiunile companiei sunt tranzacţionate pe piaţa valorilor mobiliare necotate.

Adauga un comentariu

*