Municipalitatea onesteana continua sa investeasca in sistemul de termoficare

Din bugetul local al municipiului Onesti se vor aloca noi sume de bani pentru modernizarea sistemului de termoficare, fapt care ar genera beneficii pentru populatie, odata cu reducerea costurilor de producere a energiei termice.

Primarul Emil Lemnaru a initiat, in luna aprilie, doua proiecte de hotarâre, unul vizând montarea de convertizoare de frecventa in centralele termice de cartier, care ar avea drept efect reducerea cu 20 % a consumului de energie electrica, iar celalalt referitor la montarea unor cazane de apa calda, care ar conduce la micsorarea pretului de livrare a unei gigacalorii, cu aproximativ 50 de lei. Ambele proiecte au fost aprobate in luna aprilie si ar fi trebuit sa fie finantate de la bugetul central si local. Conform deciziilor anterioare, Agentiei Româna pentru Conservarea Energiei (ARCE) ar fi trebuit sa asigure, de la bugetul local, circa 10 miliarde de lei vechi, insa guvernantii au hotarât sa-si reduca partea de contributii, cu câteva miliarde de lei vechi.
Pentru a continua investitiile in modernizarea sistemului de termoficare, primarul Emil Lemnaru a prezentat, la ultima sedinta a Consiliului Local Onesti, un nou proiect de hotarâre, privind majorarea sumelor alocate din bugetul municipiului. Astfel, consilieri locali au aprobat cofinantarea, cu suma de 325.602 lei (peste trei miliarde de lei vechi), pentru montarea cazanelor de apa calda, precum si finantarea studiilor de fezabilitate, cu 46.500 de lei (465 milioane de lei vechi), pentru montarea convertizoarelor de frecventa. Reprezentantii firmei de termoficare, SC Termon CT SA, au precizat ca montarea convertizoarelor este necesara, in conditiile in care a inceput sa se schimbe sistemul de distributie a energiei termice, care se facea pe verticala, inainte, iar acum se realizeaza pe orizontala. Modificarea sistemului de distributiei a inceput sa se faca de curând, dar centralele termice de cartier erau deja construite, motiv pentru care sunt necesare si modernizarile propuse de primarul Emil Lemnaru, cu beneficii directe pentru consumatori si pentru societatea de termoficare. Gheorghe LEU

Comentarii

  1. Şeful de la Termoficare, dat afară

    Marius Mitrache
    Luni, 13 Octombrie 2008

    Conducerea societăţii de termoficare din ……, în frunte cu managerul Gheorghe ….., a fost demisă, la sfârşitul săptămânii trecute, din cauza situaţiei dezastruoase în care a adus regia.

    „Managementul defectuos al directorului societăţii a dus ca firma să se situeze întrun punct critic. Societatea este sufocată de datorii, veniturile sunt foarte mici, iar investiţiile care s-au făcut nu aduc beneficii şi nu erau absolut necesare“, a declarat ……., membru în AGA. Noul manager numit este directorul tehnic al societăţii, …….
    NU VA SPERIATI, ESTE VORBA DE PETROSANI…

    Datoriile acumulate de Societatea de termoficare din Petroşani au ajuns la 26 de milioane de lei, iar locuitorii nu mai beneficiază de apă caldă şi căldură. Cu toate acestea, managerul Gheorghe Berca şi-a asigurat venituri lunare de 10.000 de lei. În replică, Berca spune că toate acuzaţiile sunt pur politice. „Eu am cerut, iar ei mi-au dat. Am negociat salariul la 4.350, dar aici se mai adaugă sporurile, de doctorat, de conducere, de vechime“, mai spune Berca.

    În urma unui control, Camera de Conturi Hunedoara i-a cerut lui Berca să returneze circa 40.000 de lei, venituri considerate necuvenite.

Adauga un comentariu

*