Un elev al scolii din comuna Racova a fost agresat fizic de catre un cadru didactic care preda la aceeasi unitate de invatamânt. In urma discutiilor purtate cu elevii scolii, agentii de la postul de Politie Racova s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca un elev al scolii a fost agresat fizic de un cadru didactic.
Copilul in depresie, parintii pot depune plângeri
Politistii s-au deplasat la unitatea de învatamânt iar în urma verificarilor efectuate au constatat ca în data de 13 ianuarie a acestui an, Irina Carmen A., cadru didactic, l-a lovit pe Ghiorghita T. în vârsta de 13 ani, elev în clasa a saptea, pe motiv ca acesta nu a vrut sa nominalizeze doi elevi care s-au batut în timpul pauzei. În urma loviturilor primite elevul Tugui Ghiorghita a suferit o depresie si a fost transportat initial la Spitalul Buhusi si apoi transferat si internat la Spitalul Judetean Bacau. In situatia în care parintii minorului vor depune plângere în acest sens se vor efectua cercetari fata de Irina Carmen A. sub aspectul savârsirii infractiunii de lovire.
Politia face „planuri si activitati”
Dupa cum ne-a declarat Narcisa Butnaru, purtatorul de cuvânt al IPJ, Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Bacau a întocmit un Plan de masuri care cuprinde activitati punctuale în scopul reducerii riscului infractional si victimizarii elevilor în incinta si imediata apropiere a unitatilor de învatamânt. Astfel, urmeaza sa se realizeze o reevaluare a tuturor unitatilor de învatamânt pentru a stabili riscul pe care acestea îl prezinta din punct de vedere al sigurantei elevilor. Unitatile de învatamânt considerate cu risc vor fi repartizate în competenta institutiilor de aplicare a legii pentru ca ele sa fie introduse în consemnul patrulelor de ordine si siguranta publica. Sefii subunitatilor de politie vor organiza întâlniri cu conducerile unitatilor de învatamânt pentru instruiri cu privire la modul de actiune si contactare a Politiei în situatia înregistrarii unor evenimente si pentru a stabili modul de supraveghere a accesului în scoli.
Politia face „recomandari”
Tot purtatorul de cuvânt al IJP Bacau ne-a informat ca recomandarea Inspectoratului de Politie este ca supravegherea accesului în unitatile de învatamânt sa fie atributul cadrelor didactice ajutate de personalul auxiliar sefii subunitatilor de politie vor organiza întâlniri cu personalul de paza din scoli pentru instruire cu privire la modul de actiune în timpul supravegherii accesului în unitatile de învatamânt. „Vor fi continuate activitatile desfasurate în apropierea scolilor si unitatilor de alimentatie publica pentru depistarea elevilor care absenteaza de la cursuri si a celor pretabili la comiterea de fapte antisociale. Politistii de proximitate vor contacta la cel mult trei zile conducerile scolilor din zona de competenta pentru a monitoriza accesul în aceste unitati si vor informa seful de subunitate pentru a dispune masuri de eliminare a disfunctiilor constatate. Cazurile semnalate vor fi verificate în regim de urgenta de catre lucratori cu experienta si vor fi luate masuri ferme în conformitate cu legislatia în vigoare si de informare a Inspectoratului Scolar Judetean, ne-a mai declarat Narcisa Butnaru.
Razvan Sendrea
Cand profesorii sunt agresati sau batuti, pe ei, cine-i „ocroteste”? cred ca se exagereaza, ca sa nu mai spun ca acesti copii sunt produsul unei societati bolnave, in care nimeni nu spune ca si parintii sunt vinovati…
ba, eu o stiu pe profa asta ca fac ore cu ea si e nobuna rau, DA RAU!