Mai multi consilieri municipali, in frunte cu primarul Romeo Stavarache au efectuat recent o vizita de lucru in orasul filipinez Mandaue din regiunea Cebu – peste 10.000 de euro a costat deplasarea, cheltuiala facuta pe biletele de avion din bani publici – populatia orasului Mandaue este dubla din punct de vedere numeric fata de cea a municipiului Bacau – Filipine, stat politienesc – poporul primitor favorizeaza turismul – guvernatorul regiunii Cebu va veni in Bacau pentru a initia o relatie cu Consiliul Judetean prin intermediul presedintelui acestui organism, Dragos Benea
Mai multe oficialitati din fruntea administratiei publice locale bacauane s-au aflat intr-o vizita de lucru de aproximativ zece zile in regiunea filipineza Cebu, la finele lunii trecute. Principalul subiect de discutie a fost punerea la punct a unui parteneriat in vederea infratirii Bacaului cu orasul Mandaue. Din delegatia bacauana au facut parte primarul Romeo Stavarache, administratorul public al municipiului, Constantin Geoseanu, consilierii PD-L Mihai Slic (in locul viceprimarului Constantin Draganuta), Liviu Curca, Claudiu Balan, alesii liberali Lucian Ciubotariu, Mircea Fechet, Ion Rotaru si Neculai Nechita precum si doi consilieri social democrati, Ionel Floroiu si George Bogatu. Costul biletelor pentru deplasarea oficialilor bacauani in Filipine a fost de aproximativ o mie de euro biletul de avion, plus alte cheltuieli inerente, suma totala depasind binisor pragul a 10.000 de euro. Agenda alesilor bacauani a fost destul de incarcata, având in program intâlniri cu primarul din Manilla sau ambasadori in Filipine ai tarilor din Uniunea Europeana, dar si cu Jonas C. Cortes, edilul orasului Mandaue. Un alt “interes” pe care bacauanii l-ar putea avea in vederea infratirii cu aceasta zona ar putea fi acela de a importa cantitati imense de mango, un fruct de-al casei in Mandaue.
Scopul infratirii, o dilema
Niciunul din consilierii locali pe care i-am contactat nu a putut sa spuna care a fost adevaratul scop al acestei infratiri si mai ales al acestei deplasari costisitoare si chinuitoare, dupa cum s-au exprimat majoritatea celor cu care am vorbit. In fapt, se pare ca este vorba doar de o initiativa a lui Valeriu Gheorghe, actual ambasador al României in Filipine, fost membru fruntas al PNL Bacau si deputat din partea aceleiasi formatiuni politice. Gurile rele vorbesc despre faptul ca aceasta infratire se va realiza ca unica initiativa a lui Gheorghe, pentru ca prezenta lui in Filipine sa nu ramâna fara nicio realizare importanta.
Filipine, stat politienesc
Orasul Mandaue este situat in regiunea Cebu, in Sud-Estul Insulelor Filipine. Statul Filipine are o populatie de aproximativ 80 de milioane de locuitori, de patru ori mai mare decât cea a României si se intinde pe o suprafata de aproape 300 de mii de kilometri patrati, cu circa 50 de mii mai mult decât tara noastra. Este singurul stat catolic din sud estul Asiei, fiind un popor foarte religios. Cu toate acestea, Filipine este un stat politienesc. Fiind inconjurat numai de tari musulmane, pericolul planeaza in zona. Chiar si in sudul Filipinelor exista o comunitate musulmana care nu recunoaste conducerea statului si cere autonomie teritoriala. Din acest punct de vedere nu este garantata siguranta si de aceea trebuie sa fie foarte precauti.
CJ Bacau, infratire cu Cebu
Pe 20 mai 2009 o delegatie similara din Filipine se va afla in Bacau pentru o vizita in timpul careia va fi parafat si Memorandumul de infratire dintre Bacau si Mandaue. Alaturi de delagatia din Mandaue se va afla si guvernatorul regiunii Cebu. Cu aceasta ocazie oficialii din Cebu vor sa puna bazele unei relatii de colaborare cu presedintele Consiliului Judetean Bacau, Dragos Benea, si cu institutia pe care acesta o conduce.
Razvan SENDREA
Gruparea se numeste Abu Sayaf si urmareste autonomia sudului tarii ( nu scrie nicaieri ca este un arhipelag cu citeva mii de insule ???), fiind legata de gruparile islamiste din Indonezia ( cea mai mare tara musulmana din lume )plecatdeacasa.blogspot.com
domnul Sendrea scrie din nou un articol dupa ureche, in stilul amator, cu care ne-a obisnuit deja. Infratirile de orase, se practica in lumea civilizata de zeci de ani, iar beneficiile aduse de schimburile economice si culturale acopera de cele mai multe ori cu varf si indesat cheltuielile de deplasare ale delegatiilor oraselor care se infratesc. Dar, de data asta rautatea se imbina cu prostia, Republica Filipine fiind o tara unde democratia este prezenta de 60 ani, si nu a fost niciodata un stat politienesc. Este una dintre cele mai primitoare tari, calitate de care Romania duce lipsa cu siguranta. Cu respect, un cetatean.
PS: Domnule Sendrea, mai cititi domle” .
nu stiu de dl. Sendrea, daca a scris dupa ureche. probabil ca a scris asa cum a aflat de la cei din delegatie. dar, stimate cetatean, dta. sigur scrii dupa ureche. care sunt cei 60 de ani de democratie? n-ai auzit in viata ta de Ferdinand Marcos? stii ce spuneau cei din Filipine? „Noi nu avem democracy, noi avem demoncrazy”. Iar asta a tinut pana in anii 80. Dar nici in regimul lui Corazon Aquino sau dupa aceea treburile nu prea s-au schimbat. Cam ca la noi, asa, de suprafata.
bai intelectualilor…mai aveti putin si va muscati de gat…e un simplu articol. relax!