Parlamentarii social-democrati, pe cai mari: Bacaul „trage” 166 de milioane de la buget

dsc06156.jpgJudetul va beneficia, in 2009, de peste 166 de milioane de lei de la bugetul de stat – Intr-un top 10 realizat de un cotidian central, Bacaul se claseaza pe locul al treilea din punctul de vedere al banilor atrasi de la buget, fiind devansat doar de Suceava (203 milioane), respectiv de Iasi (186 de milioane) – Potrivit presei centrale, greii social-democrati din fruntea organizatiilor de la Bacau si Iasi au „tras” toata Moldova dupa ei – Asa se explica prezenta in top a Vasluiului, un judet care s-a confruntat mereu cu lipsuri financiare acute – „Era loc si de mai bine, dupa parerea mea. Atâta s-a putut, locul 3 in top. Dar eu cred ca prin aceasta plasare a Bacaului in prim-planul finantarilor de la buget am aratat locuitorilor din judet ca se pot bizui, in continuare, pe ceea ce facem noi la Bucuresti”, a declarat deputatul Gabriel Vlase, presedintele executiv al PSD Bacau

Resurse bugetare in cuantum de 166 de milioane de lei vor intra in vistieria judetului. Conform unei analize publicate de un cotidian central, judetul Bacau se claseaza pe locul al treilea din punctul de vedere al resurselor bugetare atrase, el fiind depasit doar de Suceava (203 milioane) si de Iasi (186 de milioane). Intr-un top 10 al judetelor care s-au ales cu cele mai consistente felii din tortul bugetar, Bacaul este urmat de Vaslui si Neamt cu 155, respectiv 150 de milioane de lei. Potrivit jurnalistilor, greii organizatiilor PSD de la Bacau si Iasi au tras dupa ei intreaga Moldova, asa explicându-se prezenta consistenta a Vasluiului in top, judet care s-a confruntat in permanenta cu o lipsa acuta de fonduri. Cele 166 de milioane de lei care vor intra in vistieria Bacaului inseamna, in cifre brute, aproximativ 40 de milioane de euro. Banii vor fi folositi, cu precadere, la reabilitarea de scoli, lacase de cult, unitati spitalicesti sau camine culturale asociate indeosebi mediului rural.

Spitalul Municipal ar fi mâncat toti banii

Presedintele executiv al organizatiei social-democrate bacauane, deputatul Gabriel Vlase, a declarat ca parlamentarii bacauani ar fi putut chiar mai mult. Vlase a apreciat ca satisfacatoare suma pe care judetul o va primi de la bugetul de stat, precizând totodata ca, in conditii de criza financiara acuta, cele 166 de milioane de lei sunt binevenite. „Era loc si de mai bine, dupa parerea mea. Atâta s-a putut, locul 3 in top. Dar eu cred ca prin aceasta plasare a Bacaului in prim-planul finantarilor de la buget am aratat locuitorilor din judet ca se pot bizui, in continuare, pe ceea ce facem noi la Bucuresti”, a spus deputatul bacauan. El a adaugat ca problema Spitalului Municipal, proiect initiat de municipalitatea bacauana si aflat in acest moment intr-un blocaj financiar pronuntat, va fi finantat, pe parcursul anului, prin repetate hotarâri de guvern. „Este o porcarie ce face presa pe tema Spitalului Municipal de la Bacau. In primul rând nu poti trece pe bugetul unui an investitii care depasesc valoarea bugetului in sine. Nu este o problema de municipiu sau de primar asa cum insinueaza unii sau altii. Pur si simplu, investitia de la Spitalul Municipal ar fi inghitit toata suma primita de la buget, ba chiar peste aceasta suma. Nu erau atâtia bani, aceasta e realitatea. S-a luat hotarârea de a finanta construirea Spitalului Municipal prin mai multe hotarâri de guvern, pe parcursul anului”, a mai spus Vlase.

Crestere de peste 15 milioane de lei

Suma primita de judet de la buget inseamna o crestere cu peste 15 milioane de lei, fata de banii primiti in 2008. Cele 166 de milioane de lei din 2009 reprezinta o crestere semnificativa, fata de numai 149 de milioane cât a primit judetul in anul trecut. Topul sumelor atrase de la buget de judete este completat de Timis (150 de milioane), Bihor (148 de milioane), Prahova (137 de milioane), Dolj (132 de milioane), respectiv Cluj (130 de milioane). Conform jurnalistilor din presa centrala, sumele alocate pentru judete, destinate finantarii cheltuielilor descentralizate, pentru reabilitarea drumurilor judetene si comunale sau pentru echilibrarea bugetelor locale, sunt cu peste 75 de milioane de lei mai mici decât cele de anul trecut.
Lucian BOGDANEL

Comentarii

  1. STANICIOIU CLAUDIU a zis:

    oamenilor!!!!!!!!! sa fi-ti baieti destepti si sai dati lui STAVARACHE ca
    el stie cum se cheltuiesc repede si fara folos.

  2. „oamenilor!!!!!!!!! sa fi-ti baieti destepti si sai dati lui STAVARACHE ca
    el stie cum se cheltuiesc repede si fara folos.”

    FITI si SA-I !!!!!! Invata „domnule ” Claudiu Stanicioiu sa scrii corect si abia apoi da-ti cu parerea ! Asa este absolut penibil !!! ( Adevarul e ca sunteti cam analfabet ! )

  3. Alinuto, analfabeta si tu. Atributul „penibil” nu suporta grad de comparatie. Deci „absolut penibil” nu se gaseste in gramatica limbii romane. Vezi cum faci altuia observatie, ca desi ai pus cratima corect, iti bati joc de limba noastra, cu aceeasi indemanare ca si cititorul de mai sus.

  4. popovici.luminita a zis:

    Buna ziua.
    Am intrat intamplator pe site-ul dvs si am vazut ca sunteti un ziar obiectiv. In acest context va trimit un material, care, chiar daca nu are legatura directa cu Bacaul oglindeste modul in care cei pusi sa conduca anumite structuri isi fac datoria
    Ma numesc Popovici Lamâiţa, din cadrul ANAF – DGAPI.
    Mai am un an pana la pensie limita de varsta. Sa fac contestatie pentru raportul de evaluare intradevar nu mai conteaza profesional dar, ca om care are 37 ani de activitate in cadrul Ministerului Finantelor, am imbatrânit in acest minister, CONTEAZA MULT.
    TRANSMIT RAPORTUL DE EVALUARE SĂ-L ANALIZEZE TOT SISTEMUL. Atât mai vreau sa ştiu daca este corect? Este legal? Vă rog sa-mi raspundeti daca gasiti de cuviinţa. Macar sa cunosc in al 12-lea ceas noile proceduri.
    Am primit de la şef serviciu Ivan Cristina (omul cel mai apropiat directorului general adjunct Popovici Paul si ma opresc aici), in data de 05.02.2009 sa semnez raportul de evaluare. Aveam cum bine se vede in fişa 4,56 adica f.bine (la limita). Nu comentez si chiar ii spun sefei Ivan Cristina ca nu mai are importanta acum pentru cat mai stau pana la pensie si mai ales ca totusi aveam f bine.
    Fiind la secretariat in data de 18.02.2009 sunt rugata de director general Laceanu Anda sa fac cate doua copii dupa rapoartele de evaluare si stupoare, sunt modificate asa cum se vede. Raportul meu de evaluare a fost intocmit de Ivan Cristina in data de 04.02.2009, eu am luat la cunostinta in data de 05.02.2009, si nu erau in raport modificarile efectuate ulterior de directorul general adjunct Popovici Paul in calitate de contrasemnatar, care au fost datate in 31.01.2009 cand raportul nici macar nu era intocmit. Vorbesc cu sefa de servici Ivan Cristina si-o intreb daca nu trebuia sa cunosc nota finala si spune ca aceasta este procedura. Care procedura? Contrasemnata de Director general adjunct in 30.01.2009 si-n data de 05.02.2009 contrasemnatura era invizibila? Intreb pe director general Laceanu Anda si-mi spune ca urmeaza ca a doua zi sa le vedem din nou contrasemnate si cu noua nota primita. Odata cu fisele de evaluare primesc si adresa de inaintare ca sa-i dau numar cu data de 18.02.2009 (asta fiind la ora 15 in 18.02.2009).Cand mai luam la cunostinta? Cand mai faceam contestatie? Care este termenul de a face contestatie din momentul in care am semnat? Trebuie sa semnam de doua ori? Priviti fisa si vedeti notele si nota finala. Oare s-a schimbat ceva in matematica? Adunarea si impartirea s-au schimbat intre timp? L-am intrebat pe director general adjunct Popovici Paul sa-mi spuna ce sarcini de servici n-am indeplinit. Uitati-va la rubrica „Observatiile sau comentariile persoanei care contrasemneaza” Gol. Nici acum nu-mi spune ce nu am indeplinit din atributii. Priviti raspuns de un director care trebuie sa aiba grija de subalterni: „ ai salariu cat un auditor asistent si nu pot sa-ti dau la fel ca auditorului, ca tu ai studii medii”. Acest salariu totusi il am dupa multi ani de minister. Oare este un raspuns corect pentru un conducator? Sunt sfatuita sa tac din gura, „ciocu mic”!! Chiar si astazi 20.02.2009 sunt amenintata sa am grija ce vorbesc daca mai vreau sa raman in aceasta directie.Ce am facut? Am comentat cu colegii plecarea directorului general care avea ordin din data de 18.02.2009 dar in 20.02.2009 era secret. Eu le-am inregistrat si erau unele de la inceputul anului. Prefer sa manac paine cu sare decat sa plec capul ca sunt la mana lui si sa ma umilesc.
    Voi tineri luptati pentru dreptate si adevar in acest „sistem ticalosit”. Nu luati drept model pe cei care au ochii cat cepele dupa bani si cum bine a spus premierul sunt salarii care depasesc bunul simt. Luptati pentru bani curati si nu va umpleti de nori pentru ei. Este bine sa fii mandru de tine cand in jurul tau este atata murdarie.
    Raportul de evaluare nu a fost numai al meu modificat ci si la alti colegi care deranjeaza.

    Va intrebati de ce? In perioada decembrie 2007 – octombrie 2008 directorul general adjunct era mai mult musafir in sediul din str. Polona si am refuzat sa spun tot ce misca in aceasta directie considerand ca nu-s in masura sa fac asa ceva, dar s-au gasit persoane care sa-l tina la curent.
    S-ar putea sa fiu deconectata de la posta electronica dar va rog sa-mi scrieti si pe adresa popovici.luminita@gmail.com. Va multumesc anticipat.

    P.S. Si ca sa vedeti cat e buboiul de mare, dl. Popovici , desi este functionar public, tine evidente contabile, lucru pe care il puteti regasi accesand catalogul “Pagini Aurii”.

  5. HAIDETI DOAMNA……….. DATI PE TOPOGAN IN CEL MAI NEAOS STIL ROMANESC PE TOATA LUMEA…………..SPALATI-VA CHILOTEII IN FAMILIE!!!

  6. Curata porcarie a zis:

    Curata porcarie si asta din toate „directiile”. Ce topuri ?, Ce buget ? Ce bani? Bai tovarasi daca despre Bugetul consolidat al statului se scriu rauri de cuvinte fara noima si fara minim de cunostinte ma intreb cati ani ne mai trebuiesc sa invatam sa bugetam ?! Pai don’ reporter oare Bugetul asta de care „v-ati aplecat” e cumva o troaca in care bagi de toate si pentru toti? Bunul meu simt atat cat mai exista in mintea unui om ce pretuieste scrisul si nu cuvintele, om simplu de fapt v-ar sfatui „sa invatam sa cheltuim” iar pe „politicienii” ce-si dau cu parea iarta-i Doamne caci … Cei săraci cu duhul, v-or împărăţi. Dar tare mi-e teama ca au multe de platit in fata lui Dumnezeu. E bine de analizat de ce unii parlamentari Bacauani s-au gandit mai mult la biserici decat la spitale. Eu cred ca din economie la spital cel putin teoretic, te poti duce de mai multe deci mai multe cheltuieli pe langa drumul catre cimitir care e unic cel putin pana amu’! Ei ce ziceti de logica mea?! ma aproprii de „spiritul” „parlamentăresc” Â?

Adauga un comentariu

*