Prof. dr. doc. Constantin Ciopraga ÅŸi criticul literar Alexandru Åžtefănescu sunt doar două din personalităţile culturale prezente, în acest sfârÅŸit de săptămână, la OneÅŸti, la cea de-a XXXVIII-a editie a „Zilelor Culturii Călinesciene”. Manifestarea este organizată de Uniunea Scriitorilor din România, Centrul de Cultură „Rosetti Tescanu – George Enescu” Tescani ÅŸi Primăria municipiului OneÅŸti, transmite corespondentul AMOS News.
PuÅŸi pe sfat, scriitorii prezenÅ£i în cursul zilei de ieri la deschiderea acestor manifestări au rememorat lucruri inedite care au încântat publicul iubitor de literatură. Totodată, a fost lansat ÅŸi volumul „Umbre ÅŸi lumini. Amintiri ale unei prinÅ£ese moldave”, scris de Maria Cantacuzino Enescu ÅŸi prefaÅ£at de profesorul Constantin Th. Ciobanu. Nu a fost, însă, singurul volum care ÅŸi-a făcut, în mod oficial, ieÅŸirea în public, cu prilejul acestei manifestări.
La lansarea „Enciclopediei Văii Trotusului”, autorul acestei cărÅ£i, profesorul Corneliu Stoica, a Å£inut să amintească faptul că ÅŸase titluri ale cărÅ£ilor sale editate la OneÅŸti au ajuns in Australia, America de Nord, Israel dar ÅŸi în alte ţări ale lumii.
Criticul literar Alexandru Åžtefanescu le-a mărturisit iubitorilor de literatură oneÅŸteni că pentru realizarea volumului „Istoria Literaturii Române Contemporane 1941-2000” a lucrat nu mai puÅ£in de zece ani.
Cu doar o săptămână înainte de a împlini 90 de ani, ÅŸi scriitorul băcăuan Marin Cosmescu Delasabar a trăit emoÅ£ii mari la deschiderea „Zilelor Culturii Călinesciene”. El a mărturisit, cu emoÅ£ie, că marele critic literar i-a fost profesor în anul 1946.