Tinerii se răsfaţă la Spa

spa1.jpgO zi petrecută într-un salon de oraş costă între 100 şi 800 de lei.

Saloanele de spa încep să prindă şi în rândul românilor. De la un an la altul se deschid tot mai multe astfel de centre de relaxare, unde stresul ajunge la cote alarmante. Dacă înainte se putea merge la „spa” (sănătate prin apă) doar în staţiunile cu băi termale, acum termenul şi-a mai pierdut din sens şi a fost adoptat inclusiv de centrele în miniatură deschise în marile oraşe. Tot mai grăbăţi şi mai stresaţi, tinerii încep să caute astfel de locuri unde să se poată relaxa cu muzică ambientală, masaje de câte două ore şi băi în lapte ori în săruri terapeutice. „Este o piaţă în dezvoltare. În România, abia s-au făcut primii paşi pentru a dezvolta astfel de centre”, spune managerul unui astfel de Spa. Cele mai căutate terapii în astfel de centre sunt cele care combină masajul cu băile şi tratamentele corporale. „Avem terapii de înmuiere în lapte, combinate cu petale de trandafir, băi cu uleiuri esenţiale, băi de reminelarizare a corpului şi o capsulă hidro cu ajutorul căreia putem face vibromasaj”, spune Paula Sichim Shanti, de la „Om Shanti Spa”.

Saune umede şi uscate

Tot în aceste centre, tratamentele anticelulitice, cele de detoxifiere, exfolierile, presopunctura, masajul thailandez, chinezesc şi japonez sunt la mare căutare. „Unele persoane preferă Shiatsu, cu presopunctură pe tot corpul, altele se orientează către masajul thailandez, care este mai energic şi presupune întinderi şi mobilizări articulare”, spune medicul Ciprian Popescu, specilizat în acupunctură şi diferite tipuri de masaje. Unele centre pun la dispoziţie şi camere unde puteţi face saună umedă sau uscată. Un astfel de centru nu ar trebui să fie doar o extensie a unui salon de înfrumuseţare sau a unui cabinet de masaj, ci un loc care să ofere linişte, relaxare, energie. Şi în Timişora a prins mersul la spa, iar principalele două centre din oraş, Do Still şi Delpack, se întrec care mai de care în oferte. Centrul spa de la Do Stil cuprinde, pe lângă piscine de dimensiuni olimpice, o sală de fitness, spa, masaj şi tratament
corporal, salon de bronzat, baie de aburi, aromaterapie, saună finlandeză. Celălalt e dotat cu salon de masaj, salon de fizioterapie, solar, saună finlandeză cu lumină infraroşie, hamman (saună umedă), duşuri cascadă, minipiscină, jacuzzi cu hidromasaj, sală de sport. Personalul spa-ului practică diferite tipuri de masaj, pentru peeling corporal, sau relaxante, cu roci vulcanice, folosind şi principiile cromoterapiei sau aquaterapiei. Un studiu realizat de MondoSpa arată că în România cei care frecventează „spa-urile de zi” sunt în general tinerii cu studii superioare, care lucrează în corporaţii. Preţurile pentru o zi la Spa pot varia între 100 şi 800 de lei.

Cum vă asiguraţi că serviciile sunt de calitate

Pentru a vă asigura că primiţi servicii de calitate în apartamentele sau casele convertite în spa-uri este bine să vă asiguraţi dinainte de condiţii. Cereţi să vi se facă un tur al „spa-ului”, să vi se prezinte produsele cu care se lucrează. Orice spa care se respectă trebuie să vă ofere halat, papuci de baie şi produse de îngrijire corporală cât mai naturale. Dacă vă prinde spa-ul de oraş şi doriţi să repetaţi anumite experienţe şi în vacanţă, puteţi încerca să vă interesaţi de ofertele din staţiuni. Spa-uri de oraş: Om Shanti; Eden Spa; Del Mar (Bucureşti); Do Still; Delpack (Timişoara). Spa-uri din staţiuni: Complex Ocna Sibiului; Herculane Spa, Hotel Claudia; El Plazza; Complex Europa, Eforie Nord.

Adauga un comentariu

*