Grăsimea, în cantităţi mari, are cu siguranţă efecte negative asupra organismului, însă, recent, în urma unui studiu, s-a constatat că persoanele cu un nivel minim de grăsime ar putea întâmpina probleme importante de sănătate.
Potrivit sursei citate, cercetători americani au descoperit că globulele de grăsime – sfere minuscule de grăsime, existente în majoritatea celulelor- au un rol important în reglarea excesului de proteine din corp.
În cadrul studiului, s-a constatat că aceste globule de grăsime devin depozite temporare pentru un anumit tip de proteină, cu rol important în funcţionarea sistemului genetic.
Grăsimea menţine proteina în stare latentă, până când aceasta este utilizată, evitând astfel deteriorarea celulelor. Descoperirea implică posibilitatea ca globulele de grăsime să servească drept depozit şi pentru alte proteine aflate în exces, care altfel ar avea efecte negative asupra organismului.
„Evident, tot ceea ce există în organism trebuie să se afle într-un anume echilibru. Nu există nici o îndoială că excesul de grăsime afectează în mod negativ sănătatea corporală. Se pare, însă, că grăsimea are un rol extrem de important în menÅ£inerea unei bune sănătăţiâ€, a declarat unul dintre cercetători.