Căutările copilului pierdut la Rânca s-au oprit

copil.jpgCăutările copilul Constantin Velcev, în vârstă de şapte ani, dispărut la Rânca, Gorj, în 23 iunie, s-au oprit. Copilul nu a fost găsit nici viu, nici mort. Acesta este unul din cazurile care a beneficiat de mediatizare. Exact în aceeaşi perioadă au mai dispărut, şi încă nu au fost găsiţi, alţi patru minori.
Marţi a fost ultima zi de căutări pentru micuţul dispărut pe 23 iulie, la Rânca. Astăzi se împlinesc 15 zile de la dispariţia băiatului de şapte ani, iar căutătorii nu au găsit niciun indiciu care să justifice continuarea misiunii. “Nu mai putem aduna echipe mari de oameni. Căutările le continuăm noi, echipa salvamont. Am luat-o pe mama băiatului la noi şi continuăm. Dar părerea mea este că Costea nu mai este în zonă. Fie a fost urmărit şi răpit, fie a fost lovit de o maşină, poate chiar ucis şi dus în cu totul altă parte”, a spus Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.
Cornoiu îşi bazează teoria pe reacţia câinilor. “Am folosit trei feluri de câini. De urmă, care s-au oprit în spatele cabanei, de cadavru, care nu au găsit nimic, şi câini de urmărire care nu au găsit nicio urmă de la Costea. Eu înţeleg de aici un singur lucru. Copilul a fost luat!”
Efective impresionante de salvatori au răscolit metru cu metru Parângul. “Am căutat până şi în bârlogul ursului care stă în pădurea din spatele satului. Este o ursoaică cu pui, care în mod cert nu s-a întâlnit cu acest copil”, a spus Cornoiu.
A fost una dintre cele mai mari acţiuni de căutare întreprinse vreodată, a declarat Viorel Caragea, inspectorul-şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj. “Din păcate, nu mai poate continua. Copilul a fost dat în urmărire, are semnalmentele date la toate puctele de frontieră şi la aeroporturi. Există o procedură pentru copiii dispăruţi. Costin întră în acest program”, a spus Viorel Caragea.
Sabin Cornoiu a precizat că operaţiunile au fost extreme de costisitoare. “Noi, salvamontul, suntem bugetari, primim bani de la Consiliul Local. În căutări au fost antrenaţi şi până la 300 de oameni care trebuiau să primească măcar o sticlă cu apa şi un corn. Aşa că am făcut chetă, am rugat pe unii, pe alţii, ba să ne facă 300 de chifle, ba să ne dea apa, ba să ne dea zece batoane de salam. Pentru operaţiunile acestea am consumat toată cota de motorină pe două luni”, a spus Cornoiu.

Adauga un comentariu

*