Prin „grija” primarului Stavarache, caldura cu taraita si foarte scumpa

Farmacii economat, taxe si impozite mici, apa rece, apa calda si caldura cat mai accesibile bacauanilor, toate acestea sunt promisiunile primarului Romeo Stavarache. Toate nerealizate, de unde si apelativul „Minciunica” dat primarului de catre bacauani.

Ultima dovada a „grijii” pe care edilul o poarta concitadinilor este pretul agentului termic furnizat (sau mai degraba nefurnizat) in aceasta iarna, unul dintre cele mai mari din tara. Cauzele care au condus la acest aspect sunt simple si tin de modul defectuos in care primarul si conducerea CET au inteles sa le ofere bacauanilor agent termic ieftin si de calitate.

Fara stoc de siguranta la carbune!

Prin "grija" primarului Stavarache, caldura cu taraita si foarte scumpaLa aceasta ora CET nu are pe stoc cantitatea carbune prevazuta pentru siguranta. Vasile Dragusanu, directorul CET, recunoaste ca la CET exista doar 60.000 de tone de carbune dintr-un necesar de siguranta de 250.000 t.

Norocul unui inceput de iarna calduros precum si sistarea livrarii agentului termic la peste 3.000 de familii, pe motiv de restante la facturi, au facut ca pana acum problema agentului termic sa nu ia amploare. In timp ce zeci de mii de bacauani ingheata in conditii incredibile in apartamente, unii cu platile la asociatii la zi, Dragusanu ridica din umeri si arata catre Primarie si Consiliul Local: nu sunt bani alocati pentru achizitionarea de carbune.

Pisica este aruncata si in curtea asociatiilor debitoare.

Luati caldura pe gaz, ca-i mai scumpa!

„In prezent functionam pe gaze naturale, desi este foarte scump, dar acestea sunt conjuncturile actuale, recunoaste la fel de senin Vasile Dragusanu.

Cele 60.000 de tone de carbune le pastram pentru lunile ianuarie si februarie. Oricum, daca nu mai achizitionam carbune, stocul ne ajunge maxim pentru o luna”.

Asadar, managementul performant al directorului de marketing de la CET, Marius Stanila, cumnatul lui Stavarache, a inventat solutia: caldura pe gaz, care e de cateva ori mai scumpa decat cea pe carbune!

Evident, facturile astfel incarcate vor ajunge tot pe spinarea bacauanilor, acuzati mai apoi ca nu le achita.

SNC Ploiesti invinuieste CET

„Avem contract cu Societatea Nationala a Carbunelui Ploiesti, pentru a ne aproviziona, pana la sfarsitul acestui an, cu 250.000 de tone de carbune. Numai ca societatea nu are posibilitatea sa ne aprovizioneze cu aceasta cantitate, pentru ca s-au inchis mai multe mine si nu exista combustibil solid pe stoc”, explica Vasile Dragusanu in urma cu doua luni.

Declaratiile lui sunt insa contrazise vehement de Florin Baciu, director tehnic la SNC Ploiesti. Pentru Observator de Bacau, Baciu a declarat: „problemele la Bacau tin in special de restantele financiare. Acestea depasesc 50 de miliarde de lei. Cele 250.000 de tone ar fi fost livrate, dar cu respectarea platilor lunare stabilite.

Noi am dat dovada de intelegere de nenumarate ori fata de CET Bacau, numai ca, la reesalonarea stabilita, au platit conform graficului doua luni dupa care iarasi au incalcat cuvantul dat. Sa fie clar, cata vreme au platit, noi am livrat marfa”.

Rezulta evident ca vina pentru frigul din apartamentele bacauanilor revine exclusiv CET, Primariei si Consiliului Local. Si n-ar deranja atat de mult daca la CET Bacau n-ar fi fost angajate pe salarii de zeci de milioane rudele primarului Stavarache sau ale prietenilor din gasca acestuia.

Transportatorii acuza CET

O confirmare la cele declarate de Bacau vine si de la transportatorii CFR. „Noi am transporta carbunele necesar, dar CET are datorii enorme la plata transportului”, spun reprezentantii societatilor care lucreaza pentru CET.

O alta acuza grava este legata de „favorizarea” unor societati din grupul de interese al primarului Stavarache la transportul de pacura. Dar, despre acestea, vom reveni.

Octavian MANDRILA

Adauga un comentariu

*