Directorul Scolii din Penitenciar, acuzat de spaga

picture-018_resize.jpgDirectorul Scolii din incinta inchisorii bacauane este acuzat ca a primit lunar spaga un anumit procent din salariile mai multor cadre didactice care predau detinutilor. Inspectoratul Scolar Judetean a inceput o ancheta. Directorul scolii neaga acuzatiile si spune ca totul este o nascocire.

Mircea Munteanu, directorul Scolii nr. 22 (nr.r – scoala aflata in incinta Penitenciarului de Maxima Siguranta Bacau), este cercetat de o comisie din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) fiind acuzat ca a semnat state de plata pentru cadre didactice care, se pare, nu si-au tinut orele de curs. Ba mai mult, el este acuzat ca a primit lunar din septembrie si pana in prezent spaga, un anume procent din lefurile cadrelor didactice. Pe langa aceasta, directorul Munteanu a mai acceptat ca o clasa de a IX-a – bucatari/ospatari sa functioneze ilegal, fara avize de la Inspectoratul Scolar Judetean. „Sunt aproximativ cinci invatatori mai in varsta, pensionari. Toti acestia au fost reactivati de Munteanu si incadrati in scoala. In schimb, drept multumire ca primesc niste bani, oamenii cotizau cu un anumit procent luna de luna la Munteanu”, au explicat angajati ai Scolii nr. 22, care au refuzat sa-si dezvaluie identitatea. Totodata directorul Scolii 22 a omis sa obtina avizele necesare de la ISJ pentru ca una din clasele a IX-a sa functioneze legal. Daca se vor demonstra acuzatiile, atunci directoril Mircea Munteanu trebuie sa returneze din propriul buzunar cateva sute de mii de lei. „S-a dat o lege conform careia aceste clase trebuiau convertite in clase de liceu tehnologic si, prin urmre, trebuia sa obtina anumite avize ca sa functioneze corect. El nu le-a obtinut. Clasa aceea a functionat ilegal. Niste oameni au primit salarii si niste elevi care sunt detinuti au castigat zile de libertate. Nu stiu ce se va intampla cu ei”, a explicat un alt cadru didactic al scolii.

Nu stiu ce faina se macina la acea moara

Daca dascalii din scoala accepta sa vorbeasca fara sa-si dezvaluie numele, conducerea Penitenciarului se abtine de la a face comentarii. Dan Brehuiescu, directorul adjunct al inchisorii, este rezervat in declaratii si refuza sa spuna ce se va intampla cu detinutii care au castigat zile de libertate deoarece, practic doar pe hartie, ei au participat la orele de curs. „Nu stiu ce sa spun pe marginea acestui subiect. Pentru mine totul este nou. Sunt venit de putin timp aici. Daca as vorbi, as face rau. Intr-adevar sunt niste controale, dar nu stiu exact ce verifica. Nu stiu ce faina se macina la acea moara”, a afirmat directorul Brehuiescu. Adrian Fuioaga, inspector scolar general, recunoaste ca ISJ efectueaza un control la Penitenciar si ca ancheta este aproape de final. Totusi, primele concluzii vor fi facute publice cel mai probabil luni. „Nu vreau sa spun deocamdata nimic. Nici nume, nici cifre, nici sume de bani. Oriucum, in cateva zile vom trage primele concluzii si le vom face publice”, a declarat inspectorul scolar general Fuioaga.

Munteanu: „E un control de rutina

Contactat telefonic, directorul Munteanu sustine ca lucrurile nu sunt atat de grave. „Nu e practic nmic. E doar un control de rutina. Lumea poate sa reclame si sa vorbeasca orice. Orice se poate corecta in lumea asta. Daca am gresit eu si colegii mei vom da banii inapoi. Ce se spune despre mine, ca am luat spaga este o nascocire. Nimeni nu poate proba asta. Orice acuzatie trebuie demonstrata. Reclamatii sunt peste tot. Eu nu confirm zvonurile astea”, a afirmat Mircea Munteanu. (Olimpia FILIP)

Comentarii

  1. ce betivan e asta …!!!

  2. Suntem in Romania…..nimic nu ne mai scandalizeaza.

  3. Dacă aţi şti ce s-a petrecut în tot învăţământul băcăuan sub conducerea ,,generalilor,, Iorga, dar mai ales Ababei Radu şi Cojocaru Ovidiu, v-aţi înspăimânta. Păcat că Fuioagă nu este mai mult sprijinit pentru a face mai multă ordine în ISJ Bacău. Oricum, înlăturarea indivizilor Năstac şi Ardeleanu a fost o realizare imensă pentru mandatul lui Adi Fuioagă. Acum ar trebui să înceapă verificarea unor fapte aduse la cunoştinţa ISJ-ului, pentru ca întreg judeţul să înţeleagă, odată pentru totdeauna, că mafia PSD-PNL a distus acest judeţ pentru totdeauna. Mare păcat de oamenii de mare valoare, foarte numeroşi în judeţul nostru, care suferă atât de mult. Şi să nu uitaţi că suntem nişte bieţi muritori, doar faptele noastre contând.

  4. banuim ca ai luat un post de la pdl, prea le stii pe toate 🙂

  5. Ce culoare portocaliu strident are domnul ariel.

Adauga un comentariu

*