MApN vrea să achiziţioneze echipamente de război în valoare de 40 de milioane de euro

Ministerul Apărării vrea să cumpere rachete Hawk, sisteme de securitate şi protecţie pentru 60 de obiective militare şi echipamente de război electronic pentru avioanele Hercules.

MApN a demarat procedurile pentru adjudecarea acestor contracte a căror valoare se ridică la 40 de milioane de euro. Rachetele Hawk ar trebui să asigure apărarea aeriană a Capitalei în cazul unui atac cu rachete sol-sol, pentru că actuala tehnică de provenienţă sovietică nu are un nivel de protecţie la nivel NATO.

Pe listă mai sunt incluse un detector de subtanţe explozive, un sistem de localizare personal şi o staţie de radiolegătură pentru elicopterele de salvare, căutare şi de luptă, contracte ce ar urma să coste Ministerul Apărării alte câteva milioane de lei.

Sursa REALITATEA.NET

Comentarii

  1. Ce rachete sol-sol.
    La ce foloseste tehnica militara in situatia unui razboi biologic, sau unui alt tip de razboi. A trecut vremea razboiului clasic. Armele clasice- pusti, tancuri, rachete sunt cumparate numai pentru a permite industriei de aparare- in general a S.U.A. sa asigure fonduri pentru campanii electorale.
    In aceste vremuri, cand tehnica a ajuns culmi inimaginbile pentru cetateanul de rand, cand se poate provoca- induce- inclusiv un cutremur, un razboi clasic are doar decat rolul de a ocupa teritorii de catre marile puteri, in general pentru detinerea controlului resurselor(gaz metan, petrol, … )

Adauga un comentariu

*