Incendiiile din week-end

Sambata, 20 martie, la ora 01.01, Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti a intervenit in municipiul Moineşti, strada Republicii, pentru a lichida un incendiu izbucnit la locuinţa lui A. C., in varsta de 82 de ani.  Construcţia avea pereţii din caramida şi acoperişul din astereala de lemn cu invelitoare din ţigla. In urma incendiului, care a avut drept cauza probabila utilizarea focului deschis in spaţii inchise, au ars aproximativ 25 mp din acoperişul casei, bunuri casnice şi mobilier. Incendiul a fost lichidat in cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţa al municipiului Moineşti.

Incendiu de vegetatie uscata in comuna Margineni

Sambata, 20 martie, la ora 15.48, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacau a intervenit in comuna Margineni, sat Podiş, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscata izbucnit pe un teren viran aparţinand Consiliului Local al localitaţii. In urma incendiului, care a avut drept cauza probabila utilizarea focului in spaţii deschise, au ars aproximativ 3 ha de vegetaţie uscata, cu focare izolate. Incendiul a fost lichidat in cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţa al comunei Margineni.

Incendiu in comuna Sefan cel Mare

Sambata, 20 martie, la ora 16.55, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a intervenit in comuna Ştefan cel Mare, sat Radeana, pentru a lichida un incendiu izbucnit la un adapost de animale aflat in gospodaria lui B. J., in varsta de 63 de ani. Construcţia avea pereţii din paianta şi acoperişul din astereala de lemn cu invelitoare din scandura. In urma incendiului, care a avut drept cauza probabila utilizarea focului deschis in spaţii deschise, au ars aproximativ 16 mp din adapostul de animale. Incendiul a fost lichidat in cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţa al comunei Ştefan cel Mare.

Incendiu de vegetatie uscata in municipiul Onesti

Sambata, 20 martie, la ora 18.43, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a intervenit in municipiul Oneşti, pe dealul Perchiu, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscata izbucnit pe un teren care aparţine Ocolului Silvic Livezi. In urma incendiului, care a avut drept cauza probabila utilizarea focului in spaţii deschise, a ars aproximativ 1 ha de vegetaţie uscata.

Incendiu in comuna Asau

Sambata, 20 martie, la ora 23.26, Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti a intervenit in localitatea Asau pentru a lichida un incendiu izbucnit la un depozit de furaje aflat in gospodaria lui M. G., in varsta de 60 de ani. In urma incendiului, care a avut drept cauza probabila folosirea focului deschis in spaţii deschise, au ars aproximativ 2 tone de plante furajere. Incendiul a fost lichidat in cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţa al comunei Asau.

Incendiu autoturism in municipiul Bacau

Duminica, 21 martie, la ora 03.02, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacau a intervenit in municipiul Bacau, strada Bucegi, pentru a lichida un incendiu izbucnit la un autoturism. La fat locului s-a constatat ca incendiul se manifesta la un autoturism parcat, marca Dacia Break, inmatriculat in judetul Bacau, proprietatea lui Ş. D. In urma incendiului, care a avut drept cauza probabila utilizarea focului deschis in spaţii inchise, a ars interiorul autoturismului marca Dacia Break. Totodata au fost deteriorate si elemente ale autoturismului Ford Mondeo parcat alaturat cum ar fi manerele portierelor de pe partea dreapta, oglinda retrovizoare dreapta si lampa de semnalizare faţa dreapta.

Incendiu de vegetatie uscata si litiera in comuna Scorteni

Duminica, 21 martie, la ora 11.24, Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacau a intervenit in comuna Scorţeni, sat Stejaru, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscata şi litiera izbucnit pe un teren viran aparţinand Consiliului Local al localitaţii. In urma incendiului, care a avut drept cauza probabila utilizarea focului deschis in spaţii deschise, au ars aproximativ 2 ha de vegetaţie uscata şi litiera, cu focare izolate şi 3 arbori la coronament. Incendiul a fost lichidat in cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţa al comunei Scorţeni şi lucratori ai Ocolului Silvic.

Incendiu in comuna Margineni

Duminica, 21 martie, la ora 11.41, Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacau a intervenit in comuna Margineni, sat Baraţi, pentru a lichida un incendiu izbucnit la locuinţa şi adapostul de animale din gospodaria lui I. N., in varsta de 67 de ani. La sosirea la locul intervenţiei s-a constatat faptul ca incendiul se manifesta la acoperişul casei de locuit, la adapostul de animale şi la o bucatarie de vara. Construcţiile au pereţii din paianta şi acoperişul din astereala de lemn cu invelitoare din carton bituminat şi tabla. In urma incendiului, care a avut drept cauza probabila un scurtcircuit electric la un conductor electric defect, din interiorul bucatariei de vara, au ars aproximativ 90 mp din acoperişul casei de locuit, circa 30 mp din acoperişul bucatariei de vara şi al adapostului de animale şi aproximativ 700 kg plante furajere. Incendiul a fost lichidat in cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţa al comunei Margineni.

Incendiu de vegetate uscata in municipiul Onesti

Duminica, 21 martie, la ora 13.08, Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a intervenit in municipiul Oneşti, zona Belci, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscata şi stufariş izbucnit pe un teren viran aparţinand Consiliului Local. In urma incendiului, care a avut drept cauza probabila utilizarea focului deschis in spaţii deschise, a ars aproximativ 1 ha de vegetaţie uscata şi stufariş.

Incendiu la o gospodarie din comuna Parincea

Duminica, 21 martie, la ora 19.01, Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacau a intervenit in comuna Parincea, sat Naneşti, pentru a lichida un incendiu izbucnit la adapostul de animale din gospodaria lui A. N., in varsta de 46 de ani. Adapostul de animale avea pereţii din paianta şi acoperişul din stuf. In urma incendiului, care a avut drept cauza probabila utilizarea focului deschis in spaţii deschise, au ars aproximativ 20 mp din acoperişul adapostului de animale şi circa 250 kg plante furajere. Incendiul a fost lichidat in cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţa al comunei Parincea.

Debut de saptamana „ncendiar”!

Luni, 22 martie, la ora 1.36, Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacau a intervenit in municipiul Bacau, strada Gheorghe Donici, pentru a lichida un incendiu izbucnit la casa de locuit şi o anexa din gospodaria numitului A. M., de 46 de ani şi la o bucatarie de vara din gospodaria numitului H. E., in varsta de 85 de ani. Casa de locuit a numitului A. M. avea pereţii din zidarie şi acoperişul din astereala de lemn, cu invelitoare din tabla, iar anexa avea pereţii din lemn, cu invelitoare din tabla. Bucataria de vara a numitului H. E. avea pereţii din paianta, cu acoperişul din astereala din lemn şi invelitoare din carton bituminat. In urma incendiului, care a avut drept cauza un scurtcircuit electric la un conductor electric defect, din interiorul anexei aparţinand numitului A. M., au ars aproximativ 50 mp din acoperişul casei de locuit şi circa 15 mp din acoperişul anexei. Totodata au ars şi aproximativ 20 mp din bucataria de vara aparţinand numitului H. E. De mentionat este faptul ca la locul intervenţiei s-a deplasat şi o ambulanţa S.M.U.R.D., insa din fericire in urma incendiului nu au rezultat victime.

Incendiu de vegetatie uscata in comuna Tamasi

Luni, 22 martie, la ora 6.05, Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacau a intervenit in comuna Tamaşi pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscata produs pe un teren viran aparţinand Consiliului Local al comunei. In urma incendiului, care a avut drept cauza probabila utilizarea focului in spaţii deschise, au ars aproximativ 3 ha de vegetaţie uscata.

Dan MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*