Prevenirea faptelor antisociale in randul elevilor

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacau continua acţiunile, in sprijinul elevilor şi profesorilor, de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, sa dezvolte comunicarea cu elevii prin intalniri periodice in care sa fie prezentate riscurile la care se expun, consecinţele care pot rezulta  in cazul comiterii de contravenţii şi infracţiuni. In acest scop,  efective din cadrul Postului de Jandarmi Tg. Ocna au desfaşurat o serie de activitaţi cu caracter preventiv educativ cu elevi ai claselor  a XI-a şi a XII-a din cadrul Colegiului Naţional  „Costache Negri “ din oraşul Tg.Ocna, iar efective ale Detaşamentului 3 Jandarmi Oneşti au desfaşurat activitaţi cu caracter preventiv-educativ cu elevi ai claselor a XI-a şi a XII-a din cadrul Colegiului Naţional „Petru Poni“ din Oneşti şi ai Grupului Şcolar Auto Oneşti. Cu acest prilej au fost prelucrate unele prevederi ale Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de incalcare a unor norme de convieţuire sociala, a ordinii şi liniştii publice şi ale Codului Penal; au fost prezentate unele aspecte pentru prevenirea delicvenţei juvenile, a absentismului şcolar precum şi a consumului de droguri şi alcool; elevii au fost atenţionaţi cu privire la efectuarea apelului telefonic prin S.N.A.U. 112;         au fost instruiţi, elevii de serviciu, privind modul de acces al persoanelor straine  in instituţia de invaţamant. Au fost distribuite elevilor pliante cu caracter preventiv-educativ .

Astfel de activitaţi vor fi desfaşurate in perioada urmatoare şi in instituţiile de invaţamant gimnaziale şi liceale din celelalte oraşe ale judeţului Bacau. (D.M.)

Comentarii

  1. Ar fi bine ca Politia sau jandarmii sa vina la Scoala Constantin Platon cand ies elevii la ora 17 sau 18 de la ore ,este o trupa de tigani care acosteaza elevii si le cer bani,telefoanele amenintandu-i cu bataia .Veniti domnilor imbracati civil si vedeti cum agreseaza copii acesti tigani care de mici sunt pusi pe fapte antisociale .Ne-am saturat de acesti tigani borfasi care mai tarziu vor ajunge sa ne atace in plina strada !! Faceti-va domnilor datoria .

Adauga un comentariu

*