Gradaţia de merit, 2010

Luni, 17 mai 2010,  afost ultima zi pentru depunerea contestatiilor, la Inspectoratul Şcolar al judeţului Bacau, in urma evaluarii dosarelor  depuse pentru obţinerea gradaţiei de merit. In perioada  13 – 17 mai 2010, iar intre 18 şi 20 mai 2010 se vor  rezolva contestatiile de catre comisie. Validarea rezultatelor finale ale concursului de catre consiliul de administratie al Inspectoratului Scolar se va realiza pe 24 mai 2010, iar in perioada  26 – 28 mai 2010, va fi inaintat la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului şi Sportului, in vederea emiterii ordinului ministrului, tabelul nominal cu personalul didactic de predare, didactic auxiliar si cel de conducere din unitatile de invatamant, nominalizat pentru acordarea gradatiei de merit. Dupa cum ne-a informat inspectorul scolar Claudia Merticaru, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean, in conformitate cu prevederile art. 50 alin. (3) din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificarile şi completarile ulterioare, personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar şi cel de conducere din unitaţile de invaţamant pot beneficia de gradaţia de merit, acordata prin concurs.   Aceasta gradaţie reprezinta 25% din salariul de baza.  Conform art. 2.(1), numarul de gradaţii care se vor acorda se calculeaza astfel: din numarul stabilit prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice se scade numarul de gradatii acordate in ultimii 3 ani, avand in vedere ca gradaţia de merit se acorda pe o perioada efectiva de 5 ani, fara a fi luate in calcul perioadele de suspendare a contractului individual de munca din motive neimputabile angajatului sau de exercitare a unei functii in conditiile art.101 alin.(1),(2),(4) si (5) din Legea nr.128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificarile si completarile ulterioare. In judeţul Bacau, anul acesta exista un numar de 167 de gradaţii şi 560 de dosare depuse. St.O.

Comentarii

  1. Consider ca ar trebui sa dispara atat gradatia de merit din invatamant cat si toate premiile si sporurile nesimtite acordate in toate sectoarele de activitate.
    Toate aceste beneficii sunt pe zi ce trece drepturi castigate pe nedrept de clientela politica, timp in care oamenii care muncesc sunt umiliti, ei ducand „in spate” pe cei ce ne conduc si clientela lor.
    Criza in care se afla Romania in acest moment trebuie sa ne faca mai solidari, sa renuntam la drepturi nemeritate, la sporuri nesimtite, sa fim alaturi de cei suferinzi (batrani pensionari si alte categorii care isi duc traiul de pe o zi pe alta).
    E de preferat sa renuntam la sporuri nesimtite, premii, garadatii si sa ne pastram locurile de munca. Sunt oameni care muncesc si sunt dati afara din servici pe motiv de criza, restructurare, clientela politica.
    Oare cat va mai dura aceasta nedreptate ?

Adauga un comentariu

*