Cu acelasi staff tehnic, Gogu Munteanu ca director tehnic, Ghita Chitic – antrenor principal, Valentin Cioanca – secund, Tica Sofronie – antrenor cu portarii, Aerostar Bacau si-a reluat antrenamentele la inceputul acestei saptamani. Sunt in probe cinci jucatori, trei proveniti de la AS Negri, din campionatul judetean, unul este de la Ceahlaul Piatra Neamt si unul de la Slobozia. Astazi, de la ora 17, 30, in cadrul primei faze a cupei Romaniei, AEROSTAR va primi replica concitadinei FC WILLY . Intr-o alta partida din aceeasi faza a competitiei, MONDO SPORT – FC ONESTI.
FC MUNICIPAL CONSTANŢA AR URMA SĂ SE NUMEASCĂ NOUA ECHIPĂ CE VA FUZIONA CU SĂGEATA
O nouă echipă de fotbal la Constanţa.
Fotbalul constănţean ar putea fi salvat de autorităţile locale care doresc din ce în ce mai mult să formeze un nou club, o echipă ce ar urma să se numească FC Municipal Constanţa.
Mai este doar o lună până la debutul noii ediţii a Ligii a II-a. Constanţa nu are încă o echipă angrenată în acest eşalon, cu excepţia celor de la Viitorul Constanţa, care evoluează, însă, pe stadionul din Ovidiu. Autorităţile locale fac eforturi susţinute pentru a oferi oraşului de la malul mării o echipă care să fie reprezentativă pentru Constanţa. Cea mai plauzibilă variantă este înfiinţarea unei noi echipe. Aceasta ar urma să se numească FC Municipal Constanţa şi, în urma unei fuziuni cu tulcenii de la Săgeata Stejaru, să evolueze, încă din primul an de existenţă, în Liga a II-a.
Deja s-a vehiculat şi o conducere tehnică şi administrativă. De echipă se vor ocupa Petre Grigoraş şi Aurel Şunda, primul urmând a avea funcţia de antrenor principal. Preşedinţia clubului ar urma să fie acordată lui Paul Cazan, în timp ce Mihai Terzi, preşedintele de la Stejaru, va fi vicepreşedinte. Discuţiile pe marginea acestei echipe sunt din ce în ce mai avansate şi este de aşteptat ca un verdict să apară în zilele următoare.
Pentru Farul, această ipoteză este cât se poate de dramatică. Oficialii clubului de pe litoral au încercat să deturneze autorităţile locale, spunând că datoriile celor de la Săgeata sunt mult mai mari decât cele de la Farul. Tulcenii au reacţionat imediat: „Nu există niciun fel de probleme financiare la Săgeata Stejaru. Datoriile clubului sunt doar datorii curente, aferente lunii iunie, 80.000 lei (salarii şi furnizori) şi 110.000 lei (impozite pe venit) şi, conform legislaţiei, se vor achita până la 25 iulie 2010”, a declarat ofiţerul de presă al clubului Săgeata Stejaru.
Varianta clubului nou-înfiinţat este luată în calcul şi de mai mulţi agenţi economici potenţi financiar din judeţ. Aceştia ar urma, în funcţie de implicarea financiară, să primească drept de veto în Consiliul de Administraţie al clubului. Cei care vor avea un aport financiar modic vor primi abonamente, pe care le vor distribui angajaţilor.
Indiferent de soluţie, aceasta trebuie să apară până la mijlocul săptămânii viitoare, când ar trebui să se ştie dacă oraşul de la malul mării va avea sau nu echipă în Liga a II-a.
Suporterii au şi ei o variantă.
Dacă nici varianta unui club nou nu se va concretiza, suporterii vor să înfiinţeze ei o asociaţie, pe care să o înscrie în Liga a IV-a. „Vrem ca Farul să fie salvat şi să evolueze în Liga a II-a, prin orice soluţie, dar, dacă nu se va realiza nimic, recurgem la ultima variantă, cea de avarie. Noi, suporterii, ne vom mobiliza pentru a înfiinţa o asociaţie, Fundaţia Farul 1920, pentru a încerca salvarea clubului pe această cale”, a declarat liderul suporterilor constănţeni, Sorin Mihăilescu.
După ce au susţinut cu tărie pe Farul, suporterii constănţeni au decis să nu se mai lamenteze inutil. La ultima întâlnire cu presa a autorităţilor locale au fost şi suporterii constănţeni, care au dat asigurări că nu vor mai fi impotriva formării unui nou club, care să evolueze pe arena din Primăverii. Aceştia au fost de acord chiar şi cu preluarea echipei Săgeata Stejaru, cu condiţia ca aceasta să îşi schimbe denumirea şi să se numească şi Constanţa. Articol scris de Cristian BANCIU