Laptele degresat le creşte sportivilor masa musculară

Halterofilii care beau lapte degresat după ce şi-au efectuat exerciţiile dobândesc o masă musculară dublă faţă de aceia care beau lapte de soia, arată un studiu recent, citat de Reuters Health. Cercetătorii au folosit lapte praf pentru studiu, deoarece se ştie că după efort muscular intens, organismul trebuie să consume proteine pentru a ajuta la construirea masei musculare.

TotuÅŸi, nu se ÅŸtia clar dacă unele proteine sunt mai eficiente decât altele. Proteinele care sunt rapid digerate, inclusiv cele din soia, sau din zerul existent în lapte, produc o „inundaÅ£ie” de amino-acizi în sânge, realizând depozite pe care muÅŸchiul le poate folosi.

Proteinele care se digeră mai greu, cum este caseina din lapte, produce o creştere de durată a nivelurilor de amino-acizi din sânge. Proteinele lente nu ajută creşterea masei musculare, dar previn epuizarea musculară.

Cercetătorii au arătat că o combinaţie de proteine lente şi proteine rapid digerabile cum sunt caseina şi zerul din lapte ajută la creşterea masei musculare. Pentru a testa această ipoteză, cercetătorii au monitorizat opt bărbaţi care ridicau greutăţi în mod obişnuit şi care au primit o băutură de soia după ce au făcut o serie de exerciţii la un picior.

Cercetătorii au observat că la trei ore de la realizarea exerciţiilor, sportivii aveau un nivel mai mare de aminoacizi în sânge dacă au consumat lapte degresat, în comparaţie cu băutura din soia care la trei ore de la ingerare îşi diminua efectul.

„Studiul a arătat beneficiile consumului de lapte după o singură serie de exerciÅ£ii, dar, dacă s-ar extinde consumul de lapte pe parcursul a 10 saptămâni, datele arată că s-ar câştiga o masă musculară dublă, faţă de cea a sportivilor care folosesc lapte de soia”, a spus dr. Stuart M. Phillips de la Universitatea McMaster din Hamilton, Ontario, conducătorul studiului.

Adauga un comentariu

*