Ne-am obisnuit, in general, sa ne regasim pe ultimele locuri in statisticile Uninii Europene. Se poate sa fim si pe primul loc… la numarul de ore lucrate pe saptamana sau la cele mai putine zile de concediu pe an!
Potrivit unei analize Eurofound, romanii au muncit, anul trecut, cel mai mult dintre europeni, in ultimul trimestru al anului depasind chiar si numarul legal de ore de munca saptamanal. Iar cand vine vorba de concediu, ne regasim printre putinele tari in care se acorda doar 20 de zile libere pe an. Potrivit Eurofound, la nivelul UE, romanii, maltezii, luxembrughezii si britanicii muncesc cel mai mult, adica 40 de ore pe saptamana. Cei mai fericiti din acest punct de vedere sunt francezii, care muncesc doar 35 de ore pe saptamana si danezii, cu 37 de ore de munca saptamanal. Asta teoretic, adica dupa prevederile legale! Pentru ca, in practic,a s-a demostrat ca, in unele tari, numarul de ore de munca depaseste ce zice legea. Si la acest capitol, Romania a fost pe primul loc anul trecut, salariatii muncind, in ultimul trimestru al anului trecut, in medie, 41,2 ore pe saptamana. Dat fiind climatul economic si teama pierderii locului de munca, la nivelul UE, in totalitate, s-a observat o tendinta de crestere a timpului saptamanal petrecut la munca, nesemnificativa insa, de la 38,6 ore in 2008 la 38,7 ore in 2009. Dintre vechile state membre, cel mai mult au muncit luxemburghezii, britanicii si germanii, iar cel mai putinfinlandezii, irlandezii si francezii. In tari precum Ungaria, Slovacia, Bulgaria sau Portugalia, timpul petrecut la serviciu a crescut cu mai putin de o ora pe saptamana. In acelasi timp, in Danemarca, Romania, Luxemburg sau Suedia, timpul saptamanal de lucru a crescut cu pana la doua ore fata de prevederile legale. Potrivit legislatiei nationale, in tari precum Romania, Bulgaria, Estonia, Lituania, Malta, Plonia sau Luxemburg, timpul de lucru saptamanal este de 40 de ore. Belgienii muncesc 38 de ore pe saptamana, danezii, 37 de ore sifrancezii, 35 de ore. Desi romanii muncesc cel mai mult din UE, au si cele mai putine zile de vacanta. Potrivit Eurofound, media zilelor de concediu care se acorda in toate cele 27 de state UE este de aproape 25 de zile. Si daca in Germania sauDanemarca se poate ajunge si la un maxim de 30 de zile de concediu platit, in Romania, mai mult de 20 de zile nu se poate, decat in cazul celor cu multi ani de vechime in munca.
EX: Vrei sa faci bani dar nu-ti place sa umbli la interviuri si sa dai de sefi uraciosi? Vrei sa fii liber in graficul de munca, dar sa ai un salariu stabil si bun? Vrei sa stai acasa si sa lucrezi si asta sa nu iti afecteze veniturile? Atunci ai nevoie de lucrul pe care eu ti-l ofer. Nici un fel de inselatorie, sponsorizare de inceput, sau taza de start in afaceri…Pentru doar 3-4 ore de lucru pe zi poti castiga 75-1000$ pe saptamana si mai mult daca lucrezi mai mult.Ce iti trebuie? Internet si calculator conectat la retea si un minim de cunostinte in accesari de site-uri on-line…restul, depinde doar de tine si de cat de multa staruinta iti dai. Lucrul e mai mult legat cu casuta de e-mail. Pentru informatii suplimentare, trimite-ti un e-mail cu subiectul „LUCRU” pe adresa de mail a.ancutzadragutza@yahoo.com Nu uitati sa scrieti la subiect cuvantul „LUCRU”.