Ozzy Osbourne sau cum rockul de modă veche nu îmbătrâneşte niciodată

Ozzy Osbourne a spus, la un moment dat, că doreşte să îşi doneze corpul ştiinţei, deoarece crede că este un miracol medical. Miracolul a putut fi văzut şi la concertul de sâmbătă, de la Bucureşti, iar planul „bunicului rock” are un singur defect: el nu o să moară niciodată.

Ozzy Osbourne a alergat pe scenă, a îndemnat publicul să se dezlănţuie, a purtat steagul României la gât, a aruncat cu apă peste fanii din faţa sa, fiind cel mai cald rocker ce a venit la Bucureşti anul acesta.

Naşul heavy metal-ului s-a făcut simţit cu câteva minute înainte să apară pe scenă, când vocea lui spartă a răsunat în boxe, în timp ce scena rămăsese întunecată. „Nu vă aud!”‘, s-a auzit vocea lui Osbourne, pentru a începe, imediat, spectacolul de la Zone Arena cu „Bark at the Moon”.

Au urmat „Let Me Hear You Scream”, de pe cel mai recent album al artistului, şi „Mr. Crowley”. „I fucking love you all” – li s-a adresat Osbourne celor aproximativ 20.000 de spectatori. Şi cum altfel şi-ar putea alinta fanii un cântăreţ rock care încă iubeşte să cânte cu fiecare fibră a lui decât cu apelative precum „fuckheads” şi „cunts”, în timp ce îi îndemna să se dezlănţuie.

Şi pentru ca dezlănţuirea să fie completă, Ozzy Osbourne a pus furtunul cu spumă pe cei din primele rânduri. Ca să fie alături de ei trup şi suflet, cântăreţul îşi mai punea, din când în când, din spuma respectivă în cap.

Nu au lipsit nici cântecele din cea mai nebună perioadă a artistului. „Vreţi să auziţi un cântec Black Sabbath?”, i-a întrebat el pe spectatori şi a continuat cu „Fairies Wear Boots”. Melodiile au alternat cu duşurile cu spumă, declaraţiile de dragoste – „I fucking love you” – şi, în final, două găleţi cu apă care au aterizat, din nou, peste spectatori.

Publicul l-a salutat pe artist cu tropăieli, fluierături şi, până la urmă, uimire ca în faţa unui fenomen al naturii. Ozzy Osbourne a primit totul cu naturaleţe, fără niciun fel de emfază, cu aceeaşi atitudine cu care stătea în fotoliul din reality show-ul care a fost dedicat familiei sale. În fond, pe scenă a fost ceea ce se aşteptau toţi de la el: un tembel cu suflet mare, căruia îi place enorm să se dea în spectacol. Dar artistul nu a uitat nici de cei care au împărţit scena cu el, aşa că, la jumătatea concertului, după „Road To Nowhere” şi „War Pigs”, care au adus, din nou, frenezie în rândul spectatorilor, şi-a prezentat trupa.

După ce a luat o pauză, lăsându-i pe instrumentiştii săi să se desfăşoare, Ozzy Osbournne s-a întors pe scenă ca să alerge de-a lungul ei cu steagul României, steag pe care, după aceea, l-a purtat la gât tot restul concertului.

După „Killer of Giants” şi „Crazy Train”, cântăreţul dădea semne că doreşte să se retragă în culise. Asta a dus la un mic joc cu publicul. „Dacă vă dezlănţuiţi cum trebuie, poate mai cântăm o piesă două. Aveţi permisiunea lui Ozzy Osbourne să vă dezlănţuiţi”, şi-a tachinat el fanii. La bis au venit clasicele „Mama I’m Coming Home” şi „Paranoid”, care din nou au dat o doză de energie publicului deja vrăjit de artist.

Concertul pe care Ozzy Osbourne l-a susţinut la Bucureşti face parte din turneul mondial de promovare a noului său album, „Scream”, care a fost lansat pe 15 iunie. Produs de Ozzy Osbourne şi de Kevin Churko, acesta este primul material discografic pe care apare Gus G., noul chitarist al trupei lui Osbourne.

Supranumit „Godfather of Heavy Metal” sau „Madman”, Ozzy Osbourne a intrat in istoria muzicii rock în anii ’70, ca vocalist al trupei Black Sabbath, din care a făcut parte 1979. Printre cele mai cunoscute albume ale formaţiei se numără „Paranoid” (1970), „Master of Reality” (1971), „Sabotage” (1975), „Heaven and Hell” (1980), „Born Again” (1983), „Tyr” (1990) şi „Cross Purposes” (1994). Ca artist solo, Osbourne a vândut peste 27 de milioane de discuri în SUA.

Albumul solo „No More Tears”, lansat de Ozzy Osbourne în 1991, a primit patru discuri de platină în Statele Unite ale Americii şi a avut parte de o primire călduroasă din partea publicului şi a criticilor de specialitate. Următoarele albume – „Ozzmosis” (1995), „Down to Earth” (2001), „Under Cover” (2005), „Black Rain” (2007), deşi nu au mai avut acelaşi succes de public, au fost bine primite de critica de specialitate.

Ozzy Osbourne a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung şi puternic ţipăt din lume, a dăruit unui cerşetor 3 mii de dolari, a declarat că vrea să îşi doneze corpul ştiinţei, întrucât este un „miracol medical” că este încă în viaţă, după ani în care a facut abuz de alcool şi droguri iar, în urma unui sondaj realizat pe internet, a fost ales drept cea mai potrivită persoană care să ureze bun-venit extratereştrilor pe Pământ.

(Material realizat de Oana Ghiţă).

Adauga un comentariu

*