Nepotul dramaturgului Eugen Ionesco şi-a deschis un restaurant de succes în SUA

Nepotul dramaturgului român Eugen Ionesco şi-a deschis un restaurant cu specific italienesc în apropiere de New York, după ce a primit un bacşiş de 16.000 de dolari, notează, în ediţia de joi, The Stamford Times.

Lenny Lorando lucra la restaurantul Nello din Manhattan în anul 2001, când un client i-a lăsat bacşiş 16.000 de dolari, unul dintre cele mai mari din istoria restaurantelor din New York. Acesta a împărţit 6.000 de dolari cu personalul şi a investit restul de 10.000 de dolari.

Recent, Lorando a deschis restaurantul cu specific italienesc, Ferrante, în oraşul american Stamford, în apropiere de New York.

Lorando nu este italian, aÅŸa cum ar putea sugera numele lui, ci este român. Numele său real este Lorando Ionescu, iar unchiul său a fost unul dintre cei mai renumiÅ£i dramaturgi din lume – Eugen Ionesco, notează The Stamford Times.

Românul de 39 de ani nu a intenţionat niciodată să devină patron de restaurant. A fost acceptat la Universitatea Yale printr-o bursă, dar a renunţat la ocazie pentru a putea să îşi întreţină familia. Lorando s-a angajat ca manager la restaurantul din Manhattan şi în următorii 17 ani a învăţat arta culinară şi a primirii oaspeţilor la trei dintre cele mai renumite restaurante italieneşti din New York: Fresco, Bice şi Nello.

Restaurantul pe care îl patronează în prezent, Ferrante, are 85 de locuri şi se mândreşte cu un meniu diversificat, care include fripturi, mâncare din pui sau vită, cotlete sau mâncare de mare.

„Aici se găseÅŸte pentru fiecare câte ceva bun ÅŸi vom încerca să onorăm orice cerere din meniu sau din afara acestuia”, a spus Lorando.

„Totul este proaspăt ÅŸi uÅŸor, nu folosim mult unt sau friÅŸcă. De exemplu, salata noastră de homar nu conÅ£ine maioneză. ÃŽn locul acesteia, folosim puÅ£ină lămâie ÅŸi ulei de măsline”, a arătat acesta.

Meniul restaurantului este impresionant, conţinând antreuri originale precum filettto al pepe verde sau costoletta Milanese, multe sortimente de paste, risotto, salate, 19 feluri de pizza şi deserturi tradiţionale italieneşti.

Lorando se pricepe destul de bine şi la vinuri, având în vedere că a crescut lucrând în viile din România. Restaurantul său oferă 400 de sortimente internaţionale de vin, 20 dintre acestea disponibile la pahar.

Numele restaurantului, Ferrante, nu are nicio legătură cu Lorando. Partenerul său în această afacere, Nick Campbell, a dorit ca restaurantul să poarte acest nume în amintirea bunicii sale din Italia, al cărei nume de familie era Ferrante.

Lorando a afirmat că ÅŸi-ar dori să deschidă un alt restaurant în Greenwich sau în Manhattan în următorii doi ani ÅŸi că acesta se va numi, probabil, Ionesco’s.

Adauga un comentariu

*