Guvernul va stabili forma finală a legii educaţiei după votul privind moţiunea de cenzură

Guvernul se va reuni în şedinţă pentru a stabili forma finală a proiectului legii educaţiei, pentru care intenţionează să îşi angajeze răspunderea în Parlament, într-o şedinţă programată pentru miercuri după-amiaza, după dezbaterea moţiunii de cenzură depusă de către opoziţie.

Iniţial, şedinţa de guvern era avută în vedere pentru ziua de marţi, dar s-a decis ca reuniunea să aibă loc miercuri, după votul privind moţiunea de cenzură, afirmă surse oficiale.

Guvernul a anunţat că a analizat până în prezent 362 amendamente depuse de parlamentari la proiectul legii educaţiei, dar va lua în considerare numai acele propuneri care urmăresc modernizarea sistemului de învăţământ, forma finală a documentului urmând să fie stabilită miercuri, într-o nouă reuniune.

Au fost analizate în total 362 de amendamente, dintre care 271 depuse la Camera Deputaţilor şi 91 înregistrate la Senat. Dintre cele 362 de amendamente depuse în total de senatori şi deputaţi, 170 aparţin parlamentarilor PSD-PC, 96 parlamentarilor PNL, 53 reprezentanţilor PDL, 32 parlamentarilor UDMR şi 11 au fost iniţiate de independenţi.

„Amendamentele care urmăresc concepţia de modernizare a educaţiei asumată de Guvern vor fi luate în considerare. Guvernul se va reuni într-o nouă şedinţă miercuri, când va adopta forma finală a Legii Educaţiei Naţionale. Până atunci, amendamentele vor fi analizate în continuare de Ministerul Educaţiei după principiile discutate în Guvern, care au la bază Pactul Naţional pentru Educaţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Proiectul, în forma finală, va fi transmis joi Parlamentului.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament, în data de 28 octombrie, pentru proiectul legii educaţiei.

Conducerea Parlamentului a decis ca până luni, 25 octombrie, să fie depuse amendamentele la acest proiect.

Moţiunea de cenzură intitulată „Moţiunea României majoritare, moţiune populară”, iniţiată de opoziţie, va fi dezbătută şi votată în data de 27 octombrie, cu începere de la ora 11.00. Votul va fi secret cu bile.

Pentru adoptarea moţiunii de cenzură sunt necesare 236 de voturi favorabile.

Sursa MEDIAFAX.RO

Adauga un comentariu

*