Conducerea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) a fost demisa de actionarul majoritar, Ministerul Economiei si Finantelor, iar in functia de presedinte a fost propus Radu Gratian Ghetea, transmite NewsIn.
Ghetea a confirmat pentru HotNews.ro numirea sa in functia de presedinte al CEC.
Eugen Radulescu, fostul presedinte al CEC, a declarat ca Ministerul Economiei si Finantelor nu a prezentat nici o motivatie pentru demiterea sa. „Este dreptul actionarului sa decida cine ii apara cel mai bine interesele. In mediu privat acest lucru nu s-ar fi intamplat”.
Alaturi de Eugen Radulescu, Adunarea Generala a Actionarilor Casei de Economii si Consemnatiuni C.E.C., intrunita in sedinta in data de 11.05.2007, a hotarat si demiterea din functie a vicepresedintilor Vasile Ifrim si Gabriela Tudor.
„Conducerea executiva va fi asigurata, in perioada urmatoare, de domnul Radu Gratian Ghetea, in calitate de presedinte, si de domnul Cristian Tudorancea, in calitate de vicepresedinte”, se arata intr-un comunicat al institutiei bancare.
Potrivit NewsIn, Varujan Vosganian, ministrul economie si finantelor, a dispus intrunirea unei adunari generale a actionarilor la Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), condus de Radu Gratian Ghetea, in calitate de presedinte, pentru a intari institutia.
Schimbarea, „este menita sa duca la indeplinire obiectivele noastre pentru CEC, de intarire a fortei bancii de economii, de crestere a cotei de piata si de eficientizare a sa in urma capitalizarii pe care am facut-o la CEC”, a mai spus Vosganian.
Eugen Radulescu a fost numit in functia de presedinte al CEC in luna martie a anului 2005, inlocuindu-l pe Enache Jiru.
CEC avea la finele anului 2006 active totale in valoare de 7 miliarde lei, detinand o cota de piata de 4,09%. Ministerul Finantelor Publice a majorat capitalul social al bancii in luna ianuarie cu 500 milioane lei, pana la 649,7 milioane lei. HotNews.ro