Acţiunea „Riposta” în judeţ

Aproape 50 de tone de porumb boabe confiscate, 15 infractori prinşi, 2 reţinuţi şi peste 400 de sancţiuni contravenţionale aplicate. Acestea sunt rezultatele acţiunii „RIPOSTA” desfăşurată în sistem integrat, în data de 11 noiembrie, în judeţul Bacău.

Pentru asigurarea unui climat de siguranţă civică şi crearea cadrului operaţional necesar diminuării fenomenului infracţional, în perioada 11 – 13.11.2010, pe raza judeţului Bacău, în baza planului de măsuri „RIPOSTA”, elaborat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, se organizează  acţiuni preventiv-reactive în sistem integrat.

La aceste acţiuni participă efective de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, combaterea criminalităţii organizate şi intervenţie rapidă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, în cooperare cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău, precum şi în colaborare cu alte instituţii abilitate.

Astfel,  în această perioadă se desfăşoară acţiuni specifice, punctuale pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii şi a bunurilor produs al infracţiunilor, precum şi a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni. La acţiunile desfăşurate în data de 11.11.2010, au participat 224 de poliţişti, 51 jandarmi şi 11 reprezentanţi al altor instituţii. În cadrul activităţilor au fost constatate 14 infracţiuni şi au fost prinşi 15 infractori. Au fost reţinute 2 persoane şi au fost aplicate 447 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 122.552 lei. Au fost efectuate 25 de filtre pe principalele artere rutiere ale judeţului Bacău, ocazie cu are, în urma abaterilor grave constatate s-a luat măsura reţinerii unui număr de 15 permise de conducere şi s-au retras 17 certificate de înmatriculare. Au fost confiscate bunuri în valoare de 35.530 lei.Exemple semnificative:

În urma unui control efectuat la o asociaţie familială din municipiul  Bacău, s-a constatat că societatea comercializa articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte contrafăcute.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii      infracţiunii prev. şi ped. de art. 90 alin. 1 lit. b din Legea nr. 84/1998.

Au fost identificate şi oprite în trafic pe DN 2, două mijloace de transport aparţinând unei societăţi comerciale din judeţul Teleorman, în timp ce transportau cantitatea de 49,45 tone porumb boabe, fără documente legale de însoţire a mărfii.În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că porumbul a fost încărcat de la o societate comercială din judeţul Iaşi. S-a dispus sancţionarea contravenţională a administratorului societăţii comerciale din judeţul Iaşi  cu suma de 5000 lei, conform O.U.G. nr. 12/2006 şi ridicarea în vederea confiscării a cantităţii de porumb în valoare de 32.400 lei. Au fost identificaţi în trafic G. Robert-Mihăiţă, de 28 ani, din  Bucureşti şi F. Andrei-Vasile, de 41 ani, din judeţul Bacău, în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice având dreptul de a conduce autovehicule suspendat. Au fost întocmite dosare penale. La data de 11.11.2010, la orele 14.33, IPJ Bacău a fost sesizat prin 112, de către C. Ionuţ, de 26 de ani, din Buhuşi, despre faptul că în timp ce se deplasa împreună cu soţia sa pe strada Runc, din localitate, în dreptul lor a oprit un autoturism din care au coborât trei persoane, care prin ameninţare cu acte de violenţă , au luat-o cu forţa pe soţia sa C. Viliarda, de 30 de ani, plecând   într-o direcţie necunoscută cu autoturismul. În urma activităţilor specifice desfăşurate în baza sesizării, în scurt timp, pe raza oraşului Comăneşti au fost depistaţi: P. Bobi, de 36 de ani, (fostul concubin al victimei), P. C., de 17 ani şi G. Elena, de 34 de ani toţi din Comăneşti, precum şi partea vătămată C. Viliarda. Faţă de P. Bobi şi P. C. s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Judecătoriei Buhuşi cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare şi complicitate la săvârşirea celor două infracţiuni.

Adauga un comentariu

*