Peste 800 de voluntari au participat la Campionatul de plantare din Tara lui Andrei de la Moinesti

Ÿ  Petrom a organizat sambata, 13 noiembrie, Campionatul de Plantare din Tara lui Andrei la Moinesti, judetul Bacau;

Ÿ  Dealul Osoiu a fost impadurit cu peste 21.000 de salcami pe o suprafata de 4,3 hectare;

Ÿ  Peste 800 de voluntari s-au intrecut pentru titlul de campioni ai plantarii din Tara lui Andrei;

Ÿ  Plantarea de la Moinesti face parte din programul de responsabilitate sociala ȚaraluiAndrei.ro lansat de Petrom in 2009.

Bacau, 15 noiembrie 2010 – Petrom a organizat sambata, 13 noiembrie, Campionatul de Plantare din Tara lui Andrei la Moinesti, judetul Bacau. Peste 800 de voluntari au plantat mai mult de 21.000 de salcami pe Dealul Osoiu pe o suprafata de 4,3 hectare de teren. Pentru titlul de campioni ai plantarii s-au intrecut echipele Moinesti Nord si Moinesti Sud, carora li s-au alaturat si voluntari din Comanesti, Bacau, cetateni ai Tarii lui Andrei din toata tara si reprezentanti din presa centrala si locala.

Ionut Iftimoaie a dat startul competitiei la ora 8:00 in Parcul Central din Moinesti, punctul de intalnire al voluntarilor. Odata ajunsi pe Dealul Osoiu, Ionut s-a alaturat celor doua echipe, incurajandu-le pe tot parcursul competitiei. Dupa doar 4 ore de munca, voluntarii au reusit sa planteze toti puietii de salcam, in numar de peste 21.000.

“Le multumim tuturor celor peste 800 de voluntari si colegilor mei din Petrom care au venit astazi la Moinesti, ca raspuns la invitatia noastra. Comunitatea din Moinesti isi merita pe deplina titlul de campioana si implicarea oamenilor a demonstrat ca atunci cand ne unim fortele putem gasi solutii la probleme comune. Succesul plantarii de la Moinesti ne da increderea ca putem replica acest model si in alte comunitati la care noi vrem sa ajungem prin Tara lui Andrei”, a declarat Mona Nicolici, CSR Communication Manager Petrom.

La finalul actiunii de plantare, toti participanții s-au reunit in Parcul Central din Moinesti unde au fost medaliati cu titlul de “Campioni ai Plantarii din Tara lui Andrei” si cu un concert Voltaj. Peste 3.000 de moinesteni au ales numele viitoarei paduri ce va inverzi Dealul Osoiu – Padurea Campionilor.

A doua plantare din Tara lui Andrei a fost organizata impreuna cu ONG-ul MaiMultVerde si Primaria Moinesti care s-a angajat sa ingrijeasca salcamii plantati pentru urmatorii 5 ani.

Prima Plantare din Tara lui Andrei a avut loc in aprilie la Ploiesti. Peste 500 de voluntari au inverzit cu 25.000 de copaci 5 hectare de teren pe centura de Vest a Ploiestiului. Cea de-a doua plantare din Tara lui Andrei este posibila datorita celor 242.680 de cetateni de pe platforma TaraluiAndrei.ro care au transformat actiunile lor de pe site in peste 8.800 de copaci virtuali. Conform promisiunii, Petrom a transformat toti copacii virtuali in copaci reali prin plantarea de la Moinesti. Pentru ca impactul in comunitate sa fie unul sustenabil, Petrom a suplimentat numarul de copaci si a pus la

dispozitia voluntarilor peste 21.000 de puieti.

In octombrie anul trecut, Petrom a lansat TaraluiAndrei.ro, un program de responsabilitate sociala pentru toti cei care isi doresc sa se implice in rezolvarea problemelor din comunitatea lor si vor sa transforme Romania intr-un loc mai bun. TaraluiAndrei.ro este primul program de responsabilitate sociala Petrom care permite unui numar nelimitat de oameni sa interactioneze, sa comunice, sa se informeze si, mai ales, sa schimbe in mod concret lumea in care traiesc.

Petrom CSR

„Respect pentru Viitor” este un amplu program iniţiat de Petrom, la începutul anului 2007, prin care răspundem nevoilor societăţii şi mediului înconjurător.

„Respect pentru Viitor” este concretizarea principiilor noastre, care stau la baza dezvoltarii durabile. Credem că nevoile prezentului pot fi satisfăcute cu respect pentru generaţiile viitoare şi pentru aceasta am ales să tratăm aspectele legate de mediu şi cele sociale ca parte integrantă a conduitei noastre de business.

Informaţii suplimentare

E-mail: csr.office@petrom.com

Website: www.petrom.com

Comentarii

  1. rinel enghelberg a zis:

    dealul osoiu era in urma cu 45 de ani locul de refugiu a nostru .parcul bailor deasemeni locul unde primavara si toamna chiuleam de orele plicticoase de la liceu si deasemeni aici toti tinerii ne plimbam si primele fiori ale iubirii . ce amintiri frumoase ! orasul era altfel si toti se cunosteu ca o familie.
    actiune demna de toata cinste si felicitari.

Adauga un comentariu

*