Noi criterii de decontare a navetei profesorilor

Cadrele didactice navetiste care nu au locuinţă în localitatea unde predau şi cărora autorităţile locale nu le pot asigura o casă corespunzătoare beneficiază de decontarea navetei între localitatea de domiciliu şi cea unde lucrează. Acestea sunt prevederile din instrucţiunile privind aplicarea Legii Educaţiei.

De asemenea, dacă între localitatea de domiciliu a navetistului şi locul său de muncă nu există mijloace de transport în comun, se decontează contravaloarea a 7,5 litri de benzină la 100 de kilometri parcurşi. În cazul în care mai mulţi profesori circulă cu un singur autoturism, decontarea se face numai proprietarului maşinii.

Dacă între localitatea de domiciliu şi cea unde lucrează cadrul didactic există mijloc de transport în comun, se decontează valoarea abonamentului, indiferent dacă profesorul merge cu respectivul mijloc de transport sau cu maşina. Pentru a primi decontările, cadrele didactice trebuie să obţină, de la unitatea de învăţământ unde lucrează, documente justificative că au efectuat transportul cu mijloace proprii şi că au fost efectiv prezenţi în şcoală, pe baza pontajului zilnic.

Elevi navetişti

În ceea ce priveşte naveta elevilor şi decontarea ei, de acest lucru se ocupă Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Ministerul Educaţiei este cel ce trebuie să asigure plata transportului elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu, respectiv elevii care locuiesc în mediul rural, în sate în care nu există unităţi de învăţământ liceal, şi care sunt nevoiţi să facă naveta până la liceul cel mai apropiat.

Adauga un comentariu

*