A.S. Romania, campioana Italiei

De patru ori primii clasati in ultimele 5 campionate, neinvinsi in ultimele 2 sezoane, 193 de goluri marcate in 46 de partide.Acesta este palmaresul echipei de amatori A.S. Romania, echipa formata din zidari, instalatori si lucratori in spalatoriile auto din Italia, dupa cum informeaza publicatia „La Stampa”, citata de Rompres.

Fosti componenti ai unor echipe din campionatul nostru intern (mai mult sau mai putin „profesionist”…), legitimati in trecut la cluburi precum Otelul Galati, Ceahlaul Piatra Neamt sau FC Onesti, romanii aflati acum la munca in peninsula coboara seara de pe schele, mananca un sandwich si intra pe terenul de fotbal, regasind ca prin miracol trecutul. ”Cand m-am dus sa joc in Israel, acum zece ani, nu stiam sa tin in mana o mistrie, apoi am ajuns la Torino, in 1999, si pentru a ma intretine m-am angajat ajutor de zidar. Acum am o mica intreprindere care se ocupa cu reabilitarea de apartamente si vilisoare. Angajatii mei joaca in echipa de fotbal”, s-a confesat jurnalistilor italieni Florin Lacatusu, fost portar in divizia B, si totodata presedintele clubului A.S. Romania.

Echipe „etnice” exista exista cu zecile in Italia, nici una dintre ele nevand insa perspectivele romanilor. „De cand s-au organizat intr-un club au devenit un fenomen in fotbalul de amatori. Practic sunt invincibili. Sunt un adevarat tavalug”, a declarat Luca Dalvit, responsabilul cu „scoccer-ul” din cadrul UISP („Uniunea Italiana a Sporturilor pentru Toti”), for ce isi are sediul la Torino. Dupa ce au dominat campionatul regional, romanii vor imbraca din nou tricourile galben-ros-albastre (precum cele ale „nationalei” din tara), pentru a reprezenta Piemontul in finala campionatului italian destinat amatorilor.

Singurul rezultat de egalitate (1-1) trecut in acest sezon in contul A.S. Romania, s-a datorat faptului ca echipa lui Florin Lacatusu s-a prezentat la meci…fara portar. Probabil din motive obiective. Nu le-a fost deloc usor sa domine „concurenta”, mai ales ca pana la data de 1 ianuarie 2007, multi dintre jucatori nu aveau permis de sedere. ”Cu situatia in regula eram doar sapte sau opt. Nu era suficient pentru a juca in campionatul Federcalcio. Acolo trebuie sa prezinti o gramada de documente, si apoi nu accepta mai mult de un extracomunitar pe echipa”, a precizat Florin.

Cat despre problema „stranierilor”, romanii se dovedesc cel putin la fel de exigenti precum „granzii” din Serie A: „Nu suntem rasisti. Vom lua si italieni la echipa numai daca sunt puternici. Ar trebui sa fie cu adevarat buni, si mai ales sa invete romaneste. In caz contrar nu ne-ar intelege in teren, asa cum se intampla cu adversarii nostri“.
Roma, Italia/Romanian Global News

Adauga un comentariu

*