Alimente contrafacute de Pasti

Mare atentie la cumparaturile pe care le faceti inaintea Pastilor! In goana dupa profituri cat mai mari, unii producatori de alimente fac rabat de la calitate si pacalesc consumatorii cu ingrediente ieftine, care, in timp, ne pot imbolnavi. Esentiala pentru pregatirea mancarurilor, carnea tocata este cel mai frecvent si cel mai usor de falsificat, spun specialistii. La fel si carnea de mici sau mezelurile, in care anumite ingrediente importante sunt inlocuite cu unele de evitat: grasime, sorici sau tendoane. Mai periculos, pot fi adaugati aditivi pentru culoare si aroma, soia sau faina pentru consistenta si sare sau condimente in exces pentru mascarea alterarii. Sfatul specialistului: cumparati mai degraba carne portionata. Tot pe lista alimentelor usor de falsificat se afla uleiul de masline, adesea amestecat cu ulei de soia si mierea, multiplicata cu sirop de glucoza industriala, care ii scade din valoarea nutritionala.

 

Adauga un comentariu

*