Directia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor Bacau va informeaza ca, pentu a se evita aparitia unor episoade nedorite de toxiinfectii alimentare, sfatuim consumatorii sa acorde o atentie deosebita urmatoarelor aspecte:
La cumpărarea produselor alimentare ( produse din carne, produse lactate) acordaţi atenţie la aspectul produsului atât la exterior cât şi în secţiune, dacă este posibil; Nu achiziţionaţi produsele la care suprafaţa este mâzguită, lipicioasă, deshidratată, cu pete de mucegai, produse cu miros şi culoare modificate, consistenţă nespecifică sortimentului, cu grăsime acumulată sub membrană, aspect de vechi etc.Urmăriţi modul de etichetare al produselor alimentare, nu cumpăraţi produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie înscrierea, la locul de comercializare, a datei durabilităţii minimale/datei limită de consum şi a ingredientelor alergene; Refuzaţi produsele alimentare pentru care aveţi îndoieli privind calitatea şi modul de informare prin etichetare; Refuzaţi produsele alimentare pe care nu este înscrisă data durabilităţii minimale/data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depăşită;La cumpărarea produselor alimentare şi, implicit, a produselor din carne, solicitati şi păstrati bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriţi să reclamaţi calitatea/siguranţa unui produs; Nu cumparaţi produselor alimentare din locuri neautorizate; comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi nu vă poate elibara bon de casă cu care să justificaţi tranzacţia comercială şi riscaţi să achiziţionati un produs neconform sau chiar nesigur care poate sa va afecteze sănătatea. In cazul în care constată nereguli care ar putea pune în pericol sănătatea publica, consumatorii sunt rugati sa sune la telefoanele 0234/586233; 0234586372 – DSVSA Bacau.