Romanii sunt printre cei mai nemultumiti europeni de transportul feroviar

Romanii, polonezii si bulgarii sunt printre cei mai nemultumiti europeni cand vine vorba de serviciile companiilor de transport feroviar. Ei acuza durata mare a calatoriilor, lipsa curateniei si nerespectarea graficului de circulatie.
Datele apar intr-un sondaj Eurobarometru privind satisfactia calatorilor in statele membre.Astfel, potrivit raportului, Romania se afla pe penultima pozitie a clasamentului in privinta ponderii persoanelor care calatoresc cu trenul in timpul liber (39%, la egalitate cu Polonia si inaintea Ungariei, 34%). Aproape o cincime dintre romanii chestionati au afirmat ca folosesc trenul de 1-3 ori pe luna sau mai des.In privinta serviciilor de informare privind programul si peroanele trenurilor, romanii sunt pe pozitia a 6 a in UE ca grad de nemultumire, respectiv 20%, la egalitate cu Franta, Cehia si media UE. La acest capitol topul nemultumitilor este condus de polonezi. Si cand vine vorba de siguranta in statii, romanii sunt printre cei mai nemultumiti europeni. Ei ocupa locul 2, cu un procentaj de 36%, la egalitate cu Bulgaria si in urma Poloniei (41%).

La capitolul securitatea din trenuri, romanii sunt pe locul al treilea ca nemultumire, cu 32%, dupa Polonia (40%) si Bulgaria (37%).Conexiunile cu alte trenuri nu sunt satisfacatoare pentru 26% din romani. Referitor la calitatea facilitatilor si serviciilor, precum cafenele, toalete sau magazine, 49% din pasagerii din Romania sunt nemultumiti.

Romanii se afla pe locul al patrulea, cu Ungaria, dupa nivelul de nemultumire in privinta curateniei si intretinerii facilitatilor din statii, cu 56%, dupa Polonia (71%), Slovacia (59%) si Bulgaria (57%).

Alte aspecte care ii nemultumesc pe cei care calatoresc pe calea ferata, in Romania sau alte state UE, sunt frecventa de succedare a trenurilor, durata calatoriilor, punctualitatea, confortul, curatenia si intretinerea vagoanelor.Sondajul Eurobarometru a fost derulat in Romania de Gallup in perioada 21-29 martie. La nivelul Uniunii Europene, studiul a vizat 25 de state membre.

 

 

Adauga un comentariu

*