PARTENERIAT MULTILATERAL COMENIUS

In cadrul Parteneriatului Multilateral Comenius So different and so alike. Everybody needs a chance, care are ca parteneri scoli din Romania, Ungaria, Turcia, Polonia, Spania si Portugalia, pe data de 17. 05. 2011 scoala cu cls. I-VIII Sascut, Structura Sascut-Sat a organizat diseminarea mobilitatii cu elevi in Portugalia, la Agrupamento de Escolas de Abrigada, din perioada 4 – 9 mai 2011.

La activitatile care au avut loc in cadrul diseminarii au fost invitati elevi si profesori ai scolii cu cls. I-VIII Sascut, precum si reprezentanti ai Consiliului Local al comunei Sascut.

Activitatile au cuprins:
1. Prezentari pps realizate de elevi, cu referire la activitatile educative desfasurate atat in cadrul scolii (sesiuni de pictura, lectii de limba portugheza, activitati sportive) cat si in afara ei (sporturi extreme, vizite in centrele culturale si istorice din apropierea localitatii Alenquer, timp liber petrecut in familiile gazda).
2. Prezentari pps referitoare la intalnirea de proiect a cadrelor didactice care au participat la mobilitate; prezentare video continand fotografii ale tuturor activitatilor la care au participat atat elevii cat si profesorii (prima zi – primirea oficiala la scoala, activitatile elevilor in scoala, intalnirea profesorilor cu gazdele, sedinta de proiect, intalnirea cu primarul Jorge Riso si vizitarea localitatii Alenquer; a doua zi – sporturi extreme pe muntele Montejunto, pranzul in Caldas da Rainha, pe malul oceanului, vizitarea cetatii medievale Obidos; a treia zi – vizitarea capitalei Lisabona, noaptea internationala la scoala impreuna cu elevi, profesori si parinti; a patra zi – elevii si-au petrecut-o impreuna cu familiile gazda iar profesorii au vizitat cetatea Sintra si centrul vechi al Lisabonei).

Mulaumim tuturor participantilor pentru interesul manifestat in realizarea activitatii, precum si Comisiei Europene si Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale pentru sprijinul financiar acordat.

Prof. Oana Flueraru, Coordonator proiect

Adauga un comentariu

*