Sase frati din Buhoci, preluati in regim de urgenta de DGASPC

Primele informatii obtinute in ancheta sociala desfasurata in cazul celor sase frati preluati in regim de urgenta din comuna Buhoci, satul Coteni, scot in evidenta faptul ca acest caz a fost sesizat DGASPC atat de catre Serviciul de Ambulanta cat si de doi membri ai comunitatii. Prima sesizare a fost facuta pe data de 21 octombrie, iar ultima sesizare  a fost inregistrata in data de 15 noiembrie 2011, data preluarii in regim de urgenta a copiilor. Imediat dupa prima sesizare, DGASPC Bacau a contactat autoritatile locale din Buhoci care au transmis, in scris, ca  aspectele sesizate nu se confirma.Sesizarile fac referire de fiecare data la faptul ca cei sase minori sunt lasati nesupravegheati, tatal consuma bauturi alcoolice  si este violent.

De altfel, tot din primele informatii obtinute de catre echipa Centrului pentru Servicii de Interventie in Regim de Urgenta la fata locului, a rezultat ca tatal copiilor si-a agresat propria mama (bunica paterna a copiilor), aceasta fiind internata in spital in seara zilei de 14 noiembrie cu fractura de sold. Verificarile efectuate au scos la iveala faptul ca mama copiilor, impreuna cu acestia, au beneficiat de servicii specializate oferite de catre Centrul Maternal din cadrul DGASPC Bacau, in perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010, tot ca o consecinta a violentelor din familie. Potrivit legislatiei in vigoare, aceasta  s-a intros in familie impreuna cu copiii, la cerere, ca urmare a faptului ca cei doi soti s-au impacat.

Ulterior s-au constatat si alte acte de violenta, la care membrii comunitatii fac referire sub rezerva anonimatului, fiindu-le frica de agresivitatea lui V M, tatal copiilor. S-a constatat, de asemenea, ca minorii de varsta scolara sunt impiedicati de catre tata sa frecventeze cursurile scolare in fiecare zi, acesta solicitandu-le sa ramana acasa pe  rand pentru a ingriji fratele mai mic. Evaluarea efectuata pana in prezent confirma neglijarea grava a minorilor de catre parinti. „Cazul va fi prezentat instantei judecatoresti, care se va pronunta cu privire la propunerile facute de catre DGASPC Bacau”,  a declarat Alina Iftode, purtator de cuvant in cadrul DGASPC Bacau.

 

 

 

 

Adauga un comentariu

*