Un politist era mort, dacă era la Bacău

Un tanăr din Bacau a fost înregistrat de radar cu 107 kilometri pe oră. După ce i-a fost anuntată sanctiunea si-a iesit din minti.  „Dacă erai la noi, la Bacău, erai mort“, „comunist“, „c…t“, au fost apelativele folosite de învinuit, tanarul sofer bacauan. 

Un tanăr de 22 de ani, din Bacău, s-a ales cu un dosar penal în Neamt, după ce a fost depistat de radar circulînd cu 107 kilometri pe oră. El va apărea în fata judecătorilor nu din cauza vitezei, ci pentru că atunci cînd i-a fost anuntată sanctiunea si-a iesit din minti. El l-a amenintat pe politist cu moartea, l-a făcut comunist, dar a folosit si alte cuvinte jignitoare cum ar fi de exemplu „c…t“, după cum se arată în actul de inculpare. Băcăuanul nu a avut nici o retinere nici fată de colegul politistului, dar nici fată de martorul asistent, un agent de pază. Politistii l-au înregistrat pe furios cu telefonul mobil, învinuitul si-a dat seama, dar cu toate acestea a continuat sarada. În fata procurorului de caz a recunoscut limbajul vulgar, dar a sutinut că injuriile nu erau îndreptate asupra politistului. Mai mult, a adăugat că afirmatiile se refereau la persoana sa si la situatia în care se afla. Totul s-a întîmplat pe 2 mai 2011, în jurul orei 16, în Roznov. Atunci Stănescu circula cu 107 kilometri la oră către Bacău la volanul unui Audi. A fost „prins“ de radar, iar în scurt timp a fost tras pe dreapta de un echipaj de la Serviciul Rutier format din agentul sef Marius Zamă si agentul principal Ionut Pasat. A fost întocmit procesul verbal de contraventie, autorul alegîndu-se cu 15 puncte amendă în valoare de 1.005 lei si 5 puncte penalizare. După ce i-au fost aduse la cunostintă sanctiunile acuzatul a devenit violent în limbaj si a folosit cuvinte jignitoare si amenintătoare la adresa politistului Zamă. Toată discutia dintre combatanti a fost înregistrată cu telefonul mobil de către Pasat. „E a treia oară cînd îmi faci rău“, i-a spus Stănescu politistului Zamă. Omul legii l-a întrebat ce a spus, iar învinuitul i-a răspuns: „Dacă erai la noi, la Bacău, erai mort de mult“. Politistul l-a întrebat ce s-ar fi întîmplat dacă ar fi fost la Bacău, iar acuzatul l-a catalogat a fi „comunist, director comunist“. La citirea procesului verbal de contraventie Dragos Stănescu a trecut la alt nivel de conversatie. „Înregistrează, stiu că-i telefonul acolo, înregistrează! Da, esti un c…t!“. La audierile în fata procurorului Stănescu si-a retras cuvintele si a spus că vorbea de fapt despre situatia în care se afla. Anchetatorii l-au inculpat pe băcăuan numai pentru săvîrsirea infractiunii de sfidare a organelor judiciare. Nu a fost inculpat si pentru ultraj pe considerentul că amenintările adresate omului legii nu au fost de natură să alarmeze. Prin urmare, bărbatul s-a ales cu o singură acuză penală. Tînărul nu are ocupatie, nici antecedente penale, dar Parchetul Curtii de Apel Bacău îl cercetează pentru săvîrsirea infractiunii de uz de armă letală fără drept.(sursa Monitorul de Neamt)

Comentarii

  1. interesant… oare avem ce invata de aici? mi-ar fi placut sa vad aici ca „indisciplunatului” i s-a retinut permisul de conducere pt violenta in trafic, pt ca a fost recalcitrant, pt ca daca interlocutorul ar n-ar fi fost politist probabil ca l-ar fo omorat cu bataia, pt ca acest individ poate fi un pericol public si mi-ar fi placut sa aud ca a fost condamnat si inchis pentru acesta purtare si atitudine fata de reprezentantii institutiei statului, exponenti ai ministerului de interne… se pare ca si legea a tremurat putin in fata lui…
    intrebare: oare avem ce invata de aiai?

    nota: nu se scriu articole pe net cu litere mati de tipar !!!

Adauga un comentariu

*