Organizarea si functionarea stanilor

Avand in vedere prevederile Ordinului 111/2008 modificat, cerintele legale de organizare a stanilor si comercializare a produselor de origine animala de catre micii producatori, sunt: Deţinătorii de animale din sectorul gospodăriilor populaţiei, care organizeaza stani au obligatia de a se inregistra la Directia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor Bacau. In acest sens vor depune la DSVSA Bacau urmatoarele documente: – o cerere scrisa în care sunt precizate: denumirea si adresa unitatii; activitatea desfasurata; tipurile si cantitatile de produse supuse vânzarii cu amanuntul; locurile de vânzare cu amanuntul a produselor obtinute în unitatea proprie; copie dupa : actul de identitate al producatorului; fisa de sanatate pentru animale; carnetul de sănatate sau fişa de aptitudini a producatorului sau a membrilor familiei acestuia; copia certificatului de producător eliberat de primărie, vizată de asociaţiile profesionale şi/sau de medicul veterinar zonal insotit de nota de constatare a medicului veterinar zonal. Pentru valorificarea produselor in pietele agroalimenmtare, micii producatori var aveaasupra lor urmatoarele documente : documentul de înregistrare sanitară veterinară eliberat de Direcţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană Bacau; actul de identitate al producatorului sau actelor de identitate ale membrilor familiei acestuia; carnetul de sănatate sau fişa de aptitudini a producatorului sau a membrilor familiei acestuia; carnetul de producator;  fisa de sanatate pentru animale;  eticheta produsului prezentat spre desfacere. Producătorii individuali vor purta în timpul desfacerii produselor lactate, în mod obligatoriu, echipament de protecţie corespunzător, curat, de culoare albă, compus din halat, şorţ şi bonetă care să acopere tot părul. Pentru informatii suplimentare va puteti adresa DSVSA Bacau, tel 0234/586233 ; 0234/576466.

Adauga un comentariu

*