Aproape intreg anul 2005 a fost sub zodia anticipatelor. Ba se fac, ba se amana, ba nu se fac si ciclul se repeta. Toti actorii scenei politice au luat, pe rand, ce-i drept, in brate tema alegerilor anticipate, in funtie de rezultatul sondajelor de moment. Iata ca anul se incheie si nu am avut anticipate. dar la anul?
„Romania are nevoie de stabilitate” – este de parere prefectul Gabriel Berca. „Nu cred in alegerile anticipate si ma astept l amai multa seriozitate din partea celor care ne conduc”. „Nu vor fi niciodata anticipate, ci mereu vor fi alegeri la termen” – sustine Angela Bogea, vicepresedintele Consiliului Judetean si presedinte al organizatiei PRM Bacau.
Ex-prefectul Catalin Mardare, senator de Bacau, nu exclude, insa anticipatele, chiar daca in ultima parte a anului nu a mai fost o tema de dezbatere publica, discutia asupra lor se va relua dupa Sarbatori. „Continui sa cred ca nu se justifica, dar daca se va hotari sa se faca, va fi o lupta destul de stransa” – spune el.
„La modul in care se desfasoara lucrurile in Coalitie s-ar putea sa avem anticipate, dar mai mult ca sigur, isi vor duce mandatul pana la capat” – este de parere consilierul judetean Ionel Floroiu care considera ca nici un parlamentar nu e destul de nebun incat sa-si perecliteze scaunul doar de dragul de a declansa alegeri anticipate. Ilie Barzu, consilier local independent, considera ca in 2006 nici Alianta DA si nici PSD nu vor dori alegeri, insa nu le exclude in 2007.
„Nu stiu daca vor fi anticipate in 2006” – ne-a declarat Vasile Nistor, presedintele organizatiei PD Bacau. „Dar mai discutam dupa Raportul de tara. Cel mai bine va fi sa fie organizate dupa 2007, cand Romania va fi tara membra UE”. La fel crede si Codruta Arvinte, consilier judetean PRM. Ea spune ca s-ar putea sa ne asteptam la anticipate dupa raportul de tara.
Consilierul judetean Constantin Draganuta spune ca alegerile anticipate ar fi lucrul pe care si-l doreste cel mai mult si crede ca vor avea loc spre finalul lui 2006
Razvan BIBIRE