Floricelele simple sunt deja renumite în dietele alimentare pentru conţinutul scăzut în calorii, dar acum, un nou grup de cercetători au descoperit că floricelele ar conţine o cantitate mult mai mare de antioxidanţi decât fructele şi legumele „de top”.
Antioxidanţii au beneficii imense pentru sănătate, aceştia ajutând organismul să lupte împotriva substanţelor nocive din celule.
Aceşti cercetători au descoperit că popcornul conţine un număr foarte mare de antioxidanţi, deoarece conţine numai 4% apă, în timp ce legumele şi fructele conţin 90% apă.
O porţie de popcorn are până la 300 mg de antioxidanţi, aproape dublu faţă de o porţie de fructe, adică 160 mg.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Scranton, Pennsylvania au prezentat descoperirea lor, la o reuniune a American Chemical Society din San Diego.
Însă tot cercetătorii încurajează populaţia să consume în continuare fructe şi legume, pentru conţinutul mare de vitamine.
Aceştia atrag atenţia asupra modului de preparare al floricelelor, deoarece cele făcute în cuptorul cu microunde au de două ori mai multe calorii ca cele gătite pe foc.