Instruire in domeniul igienei, sanatatii publice si sigurantei alimentelor

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor organizează, la Bacau, in perioada 7-8. iunie, o instruire în domeniul igienei, sănătăţii publice şi siguranţei alimentelor de origine animală. La instruire participa şefii Birourilor Siguranţa Alimentelor de Origine Animală din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene, precum şi medicii veterinari oficiali care asigură supravegherea unităţilor care au fost certificate pentru export în SUA.Din cadrul ANSVSA participa dr. Marian Pinţur,  Vicepresedinte Subsecretar de Stat; prof. Univ. dr. Constantin Savu, Director al Directiei de Trasabilitate si Siguranta a Alimentelor de Origine Animala, dr. Adriana Costache si dr. Georgeta Briciu specialiati in cadrul ANSVSA si un specialist din cadrul IISPV Bucuresti.Temele care urmează să fie abordate sunt de mare actualitate şi se vor axa pe implementarea normelor metodologice de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor pentru anul 2012, precum şi a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor pentru anul 2012; precizări tehnice privind implementarea normelor cu referire la determinarea prevalenţei Salmonella spp. în carcasele de pasăre (broileri şi curcani) la nivelul abatoarelor; prezentarea rezultatelor programelor naţionale de monitorizare a prevalenţei unor agenţi zoonotici în alimentele de origine animală, care s-au desfăşurat în anul 2011; implementarea normelor privind determinarea prevalenţei Campylobacter spp. în carnea de pasăre (broileri şi curcani), la nivelul reţelei de vânzare cu amănuntul; precizări tehnice referitoare la implementarea normelor privind determinarea prevalenţei E. coli verotoxigene (VTEC) pe suprafaţa carcaselor de bovine şi ovine, la nivelul abatoarelor; prezentarea instrucţiunilor referitoare la implementarea prevederilor legislaţiei SUA cu o parte teoretica si o parte practica, constand in vizita unei unitati de industrie alimentara din jud Bacau.
Scopul acestei instruiri il reprezinta asigurărea pregătirii profesionale continue a medicilor veterinari oficiali cu atribuţii în domeniul igienei, sănătăţii publice şi siguranţei alimentelor de origine animală.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adauga un comentariu

*