In perioada 28.06 -10.07, in atentia DSVSA Bacau va fi verificarea taberelor şcolare, a altor unităţi care organizează activităţi similare acestora, unitati de alimentatie publica temporare şi permanente din zonele turistice, inclusiv unităţi de catering. Cu aceasta ocazie vor fi verificate conditiile generale şi specifice de igienă in scopul prevenirii apariţiei şi evoluţiei unor episoade de toxiinfecţii alimentare.Totodata, ţînând cont de riscul pe care îl prezintă transportul, depozitarea, prepararea şi servirea alimentelor, în perioada sezonului estival, vor fi intreprinse actiuni de instruire a operatorilor economici privind modalităţile de comunicare rapidă între medicii veterinari oficiali şi administratorii unităţilor; aspecte generale privind condiţiile generale de igienă ale obiectivului şi personalului; calitatea şi salubritatea materiilor prime şi a produselor finite recepţionate – condiţii specifice de igienă privind transportul, depozitarea, manipularea şi prelucrarea acestora; modul de etichetare a produselor alimentare, materii prime şi produse finite, documentele obligatorii necesare în vederea asigurării trasabilităţii; modalităţile de expunere si servire a alimentelor; obligaţiile operatorului privind notificarea medicului veterinar oficial a oricărei suspiciuni referitoare la calitatea şi salubritatea produselor alimentare, materii prime/produse finite, precum şi a oricărei suspiciuni de îmbolnăvire.In cazul în care constată nereguli care ar putea pune în pericol sănătatea publica, consumatorii sunt rugati sa sune la telefoanele 0234/586233; 0234586372 – DSVSA Bacau.