Patentul pentru Gerovital H3, concretizat în cele două creme – crema de faţă Gerovital H3 hidratantă de zi ÅŸi Gerovital H3 nutritivă de noapte – înregistrat în 1966 de prof.dr. Ana Aslan urma să devină unul dintre cele mai renumite tratamente cosmetice împotriva îmbătrânirii, la nivel mondial.
La 40 de ani de la patentare, marca continuă să-şi păstreze relevanţa deşi concurează într-o piaţă în care regula jocului este cercetarea şi inovaţia continuă. De aceea, Gerovitalul H3 produs astăzi deşi, în esenţă, este cel patentat de Ana Aslan în 1966, aduce un plus de valoare.
Prof.dr. Maria Georgescu, directorul Institutului de Geriatrie ÅŸi Geriontologie „Ana Aslan”, a subliniat că, pentru încetinirea procesului de îmbătrânire, este foarte important stilul de viaţă ÅŸi sănătatea. Este important să cunoaÅŸtem ce moÅŸtenim ca patologie ÅŸi să urmărim alimentaÅ£ia, dar ÅŸi orice boală care apare, vitaminizarea dar nu în exces ÅŸi, evident, tratamentele moderne de întreÅ£inere, a menÅ£ionat dr. Maria Georgescu.
Ea a adăugat că s-a dovedit că ceea ce spunea prof.dr. Ana Aslan în anii 1948-1952, şi anume că Procaina, care este substanţa de bază a Gerovitalului, este într-adevăr un foarte, foarte bun antioxidant. În procesul de metabolizare în organism se produc nişte radicali liberi care sunt foarte toxici, Procaina neutralizează aceşti radicali acţionând direct asupra fenomenului de îmbătrânire, a subliniat dr. Georgescu.
Cercetătorii americani au demonstrat ulterior că Procaina este un foarte bun inhibitor al Monoaminei oxidate, enzimă care este responsabilă de tonusul nostru psihic, în parte, care dă depresia. Inhibând-o tonusul omului devine mai bun, a reliefat specialistul geriatru, amintind că Procaina este în măsură mai mică şi un vasodilatator prevenind spasmele coronariene şi arteriale, acţionează şi asupra tonusului muscular dar şi asupra vieţii intime şi la bărbaţi şi la femei, a spus dr. Maria Georgescu.
Referindu-se la studiile de cercetare pe animale, realizate la Institutul de Geriatrie, pe şobolani, dr. Maria Georgescu a spus că cercetările au evidenţiat că şobolanii trataţi cu Gerovital şi cu Procaină trăiesc mai mult decât ceilalţi netrataţi.
În ceea ce priveşte profilaxia, aceasta ar trebui începută după 40 de ani, dar, dacă există stres, oboseală şi tendinţe de drepresie, se poate începe un tratament mai devreme, iar curativ niciodată nu e prea târziu.
Director general al Societăţii Comerciale „Farmec”, compania care produce Gerovitalul, Liviu Turdeanu, a spus că a fost lansată o nouă gamă de produse Gerovital modernizate, ce conÅ£ine un complex redefinit de ingrediente anti-îmbătrânire, care duce mai departe performanÅ£a celor două creme clasice pe care Ana Aslan le-a creat.
El a precizat că de la două creme cât i-a încredinţat prof.dr. Ana Aslan în urmă cu 38 de ani, astăzi s-a ajuns la o producţie de 14.
Compania exportă 95% din producţia sa, iar pe piaţa internă se regăseşte 80% din aceasta. În ceea ce priveşte patentul, Liviu Turdeanu a menţionat că, din păcate, până în 1989 nu se dădea atenţie protecţiei produselor, ceea ce a făcut ca anumiţi medici care au plecat în străinătate şi au uitat să se mai întoarcă, să folosească reţeta în diferite ţări.
El a precizat că în prezent patentul este protejat, că se încearcă anularea a o serie de înregistrări existente în diferite ţări, dar că ,din păcate, este greu de realizat, presupunând cheltuieli enorme. El a precizat că în această situaţie s-a preferat tactica colaborării cu aceşti producători care au înregistrat marca şi cu ajutorul lor şi prin intermediul lor se face exportul.
În prezent produsele se exportă în 35 de ţări, a precizat Liviu Turdeanu.