Broaşte ţestoase monitorizate prin satelit

Ţestoasele lui Hermann din arealul Parcului Natural Porţile de Fier sunt monitorizate prin satelit cu ajutorul aparatelor GPS, transmite corespondentul ROMPRES.

Şeful secţiei de Ştiinţele Naturii din cadrul Muzeul Regiunii Porţilor de Fier din Drobeta Turnu Severin, Sorina Matacă, a declarat, joi, pentru ROMPRES, că activitatea de protejare a broaştelor ţestoase începe la Centrul de creştere în captivitate a acestora, situat în localitatea Ieşelniţa, unde perechile recoltate din diferite zone ale Munţilor Mehedinţiului sunt inventariate, numerotate şi observate.

„ÃŽn fiecare an, după depunerea ouălor, femelele sunt transportate în habitatul din care provin iar miÅŸcarea lor supravegheată prin satelit”, a precizat Matacă.

În localitatea Ieşelniţa, în adăpostul provizoriu se află la hibernat 120 de broaşte ţestoase, de la care specialiştii, la primăvară, vor obţine ouă pentru incubatoarele Centrului.

După ce îşi vor îndeplini misiunea de perpetuare a speciei, ţestoasele lui Hermann vor fi eliberate exact în perimetrele în care au crescut. Conform legilor în vigoare, prinderea, deţinerea, comerţul sau uciderea acestor ţestoase se pedepseşte cu amendă de până la 7.500 lei sau cu închisoarea.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*