Societatea Pambac, principalul producător de pâine din municipiul Bacău, a anunţat că, începind cu 15 noiembrie 2006, va majora cu aproximativ 4,2 la sută preţurile produselor de panificaţie şi ale celorlalte specialităţi, informează corespondentul AMOS News.
Alin Giurea, directorul general al acestei societăţi spune că în urma aplicării acestor majorări, preţul la raft al franzelei va fi mai mare cu 0,05 Ron pe bucată. Reprezentantul producătorului băcăuan de produse de panificaţie mai adaugă că mărirea cu circa cinci bani pe bucată a preţului pâinii este cauzată, în special, de creşterile importante de tarife, de peste 45%, înregistrate la materia primă de bază, grâul, precum şi a creşterilor de aproximativ opt la sută a cheltuielilor legate de transportul produselor şi a consumului de gaze naturale.
CreÅŸteri de tarife, de peste 20%, au fost înregistrate în ultimul an ÅŸi la preÅ£ul apei precum ÅŸi de peste 46 la sută la piesele de schimb. „Această majorare este prima după o perioadă de aproape treiani, în care am reuÅŸit să menÅ£inem preÅ£ul pâinii neschimbat, deÅŸi costurile intrărilor au suferit numeroase modificări „, a mai precizat Alin Giurea.