Văcăroiu i-a mulţumit Papei pentru susţinerea imigranţilor

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, i-a transmis o scrisoare Papei Benedict al XVI-lea, în care îi mulţumeşte pentru mesajul pe care l-a adresat în contextul tensionat al crizei imigranţilor români din Italia.

Nicolae Văcăroiu a declarat, miercuri, că în scrisoarea adresată Suveranului Pontif vorbeÅŸte despre colaborarea între Biserica Ortodoxă ÅŸi cea Catolică, mai ales că ÅŸi Patriarhul BOR, Daniel, a avut o ‘intervenÅ£ie pozitivă’ legată de subiectul crizei românilor din Italia.

‘Sunt mesaje fireÅŸti, obiÅŸnuite, pe care le trimit peste tot, în fiecare săptămână. ÃŽn cazul acesta era o situaÅ£ie specială legată de intervenÅ£ia Papei Benedict, într-un context tensionat, din Italia, o intervenÅ£ie salutară pe care am apreciat-o în mod deosebit’, a afirmat Văcăroiu.

Pe 5 noiembrie, Suveranul Pontif a făcut apel la toţi creştinii să respecte drepturile imigranţilor pentru că aceasta este calea către convieţuirea între popoare. Papa Benedict al XVI-lea a menţionat că relaţiile dintre imigranţi şi o naţiune trebuie să se desfăşoare în spiritul civilizaţiei, care este rezultatul valorilor spirituale şi culturale ale fiecărui popor, ale fiecărei ţări. ROMPRES

Adauga un comentariu

*