Facultatea de Inginerie din cadrul Universitatii din Bacau a sarbatorit cu mult fast si emotii promotia de absolventi 2008. Cursul festiv, desfasurat joi, 10 aprilie, a luat startul la ora 11.00, la Sala de Cultura unde absolventii, ingineri diplomati dupa cinci ani de studiu, au umplut atmosfera cu aplauze, robe, multe flori si „Gaudeamus Igitur”.
Festivitatea a fost condusa de decanul Facultatii de Inginerie, prof. dr. ing. Carol Schnokowszky.
In cadrul emotionant, profesorii indrumatori au strigat pentru ultima oara cataloagele promotiei acestui an pentru inginerii diplomati in specializarile: design industrial; ingineria si protectia mediului in industrie; mecatronica; ingineria si managementul calitatii; tehnologia constructiilor de masini; inginerie economica in domeniul mecanic; utilaje si instalatii de proces; energetica industriala; ingineria produselor alimentare; ingineria biochimica.
Felicitari si sampanii
In discursul sau, rectorul Universitatii din Bacau, Valentin Nedeff, fost decan al facultatii pâna acum doua saptamâni, si-a marturisit nostalgia, „emotiile de decan”. Acesta a tinut sa precizeze, printre altele, ca in invatamântul universitar bacauan doar doua institutii dau „calitate prin faptul ca au acreditare, respectiv Universitatea din Bacau si Universitatea „George Bacovia”. Alte forme de invatamânt, diferite SRL-uri in Bacau, nu exista decât ca sa va cheltuiasca banii”. Rectorul si-a evaluat in mod optimist studentii ca fiind „pregatiti pentru industrie, pentru economie, mai ales ca prin programe precum Socrate Erasmus, 30% dintre studenti au fost certificati cel putin un semestru la universitati din Europa; si acum avem o echipa de profesori si studenti la Strasbourg”.
Din partea conducerii Universitatii „George Bacovia”, prorectorul prof. dr. ing. Dumitru Bontas a comparat momentul cu sarbatoarea la care se intâlneau ostenii lui Stefan cel Mare inainte de batalie: „in traditia sanatoasa a facultatii, studentii – viitorii ingineri, sunt astazi prezenti la o sarbatoare unde isi incarca bateriile inaintea asaltului final, adica ultima sesiune si ultima lucrare din formarea lor profesionala – lucrarea de diploma”.
Ciocnirea unei cupe de sampanie, felicitarile si urarea speciala, conform traditiei, intre dascali si studenti, „de a se dezvolta durabil”, au marcat finalul festivitatii. Aida PULPAN