Audit la Camera de Comert

Firmele se pot adresa Camerei pentru a se inscrie in proiect, institutia bacauana urmând apoi sa selecteze zece firme, care sa beneficieze gratuit de program.

Camera de Comert si Industrie Bacau a fost selectata pentru a participa la un training de formare a expertilor in efectuarea de audituri privind implementarea aquis-ului comunitar (n.r. – legislatie comunitara). Acest fapt a fost posibil datorita lansarii proiectului Case-Cambers towards Aquis Support and business Ethics, initiat de Asociatia Camerelor de Comert si Industrie din Europa -Eurochambers in noiembrie 2007, proiect finantat de Uniunea Europeana. „Proiectul vizeaza sprijinirea comunitatilor de afaceri din România, Bulgaria, Croatia si Turcia pentru a face fata provocarilor integrarii in UE. Obiectivele principale ale proiectului sunt cresterea nivelului de constientizare a companiilor din tarile beneficiare privind implementarea aquis-ului comunitar si asistarea camerelor de comert, in calitate de organizatii de afaceri promotoare, in vederea consolidarii capacitatii acestora de a sprijini comunitatea de afaceri privind implementarea directivelor/ regulamentelor/ deciziilor Consiliului Europei in activitatea curenta”, ne-a precizat Doru Simovici, presedintele CCI Bacau.

Vor fi selectate zece firme

In continuarea programului, CCI Bacau va selecta zece firme, care vor beneficia gratuit de audit privind implementarea aquis-ului comunitar in activitatea curenta. La finalul auditului, expertul local va transmite firmelor selectate un raport privind stadiul implementarii directivelor si regulamentelor europene in domeniul de activitate vizat dar si o serie de recomandari pentru remedierea eventualelor neconformitati. „Domeniile abordate in realizarea aquis-ului comunitar sunt cele de producere a produselor alimentare (fabricare, etichetare, ambalare si cerinte speciale, certificarea produselor, reglementari si standarde tehnice pentru produsele pentru constructii, certificarea produselor, reglementari si standarde tehnice pentru produsele pentru constructii, industria chimica, substante si preparate periculoase, cosmetice, farmaceutice si ingrasaminte. Alaturi de aceste domenii principale, firmele care se vor inscrie in program vor beneficia de un audit suplimentar privind respectarea legislatiei europene in privinta protectiei mediului, sanatatii si securitatii muncii, protectiei consumatorilor: siguranta alimenetelor, raspunderea civila pentru produse, contracte, publicitatea, cerinte de etichetare, indicatii speciale si marcaje CE”, a mai precizat presedintele Doru Simovici. Mircea MERTICARIU

Adauga un comentariu

*