Cu toate ca Onestiul a fost sistematic “faultat”, obstructionat si chiar sabotat de liberali, doar pentru simplul fapt ca orasul a avut o administratie PSD, primarul Emil Lemnaru a avut o reactie decenta si nu s-a plâns in gura mare de vendeta generalizata declansata de PNL, la nivelul tuturor structurilor, locale, judetene si, mai ales, centrale. Insa guvernantii liberali au intrecut masura si au inceput sa apeleze la “arsenalul nuclear” din dotare, lansând “torpile” si “rachete” asupra Onestiului, iar candidatul PNL pentru primaria municipiului, Ioan Aron Popa, pozeaza in salvatorul orasului si loveste permanent in actuala adminstratie locala. Pentru aceste motive, PSD Onesti si primarul Emil Lemnaru s-au decis sa arate onestenilor adevarata fata a liberalilor, care este una gaunoasa, hidoasa si nociva.
Guvernul PNL si Ioan Aron Popa si-au dat mâna pentru distrugerea economiei Onestiului
Intr-o scrisoare deschisa, adresata onestilor si distribuita cetatenilor din oras, PSD Onesti a amintit de contributia majora a liberalilor la falimentarea Carom, la desele incetari ale activitatii Rafo sau la jaful comis asupra spatiilor comerciale din oras. “Guvernul României si domnul senator Aron Popa, atât in perioada 1996 – 2000 (CDR), cât si in perioada 2004 – 2008 (PNL), sunt cei care au contribuit la: 1. Inchiderea SC Rafo in perioada 1997 – 2000 si 2005 – 2007, creând mari probleme sociale si economice municipiului Onesti; 2. Falimentarea SC Carom, acum fiind in faza terminala, de predare la fier vechi si cu multi oameni ramasi fara loc de munca; – 27 ianuarie 2005, vot la Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 142/2004, pentru suspendarea aplicarii prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 101/2004, privind preluarea de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a unor creante fiscale asupra societatilor comerciale Rafo SA si Carom SA Onesti: domnul senator Aron Popa a parasit sala la momentul votului; – 7 martie 2005, vot la Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta nr. 101/2004, privind preluarea de catre AVAS a unor creante fiscale asupra societatilor Rafo si Carom Onesti: domnul senator Aron Popa a votat impotriva !; 3. Preluarea pe gratis a 127 de spatii comerciale, apartinând municipiului, in beneficiul clasei politice a PNL, reprezentata de fostul director al Onedil, Chelmus Gheorghe, azi candidat la functia de consilier municipal. Din vânzarea spatiilor comerciale, au incasat peste 80 miliarde de lei, bani ce puteau fi utilizati in modernizarea Onestiului, iar ca rasplata, Chelmus Gheorghe a primit restaurantul Bulevard; 4. Falimentarea societatii de servicii publice SC Onedil SA: sume imense din incasarile facute pentru energia termica data populatiei, peste 150 miliarde de lei, nu au mai ajuns la furnizor, ci in conturile acolitilor PNL; amintiti-va de razboiul cu asociatiile de locatari”, se arata in scrisoarea adresata cetatenilor, de catre PSD Onesti.
Cu liberalii in structurile centrale, Onestiul a avut viata grea
Scrisoarea PSD include si nenumaratele greutati pe care liberalii le-au facut Onestiului si onestenilor, orasul si locuitorii fiind loviti fara mila, de multe ori miseleste. Dintre acestea, au fost amintite: “5. Blocarea, dupa 2004, a constructiei de locuinte tip ANL, pentru tineri. In anul 2005, trebuiau executate, in Onesti, 156 de apartamente, aprobate de Guvernul PSD; 6. Scoaterea din programul de constructie a trei sali de sport, destinate liceului <
Aron Popa – un clientelar politic
Tot in scrisoarea PSD Onesti, sunt dezvaluite si câteva din intentiile lui Aron Popa, daca acesta va câstiga alegerile. “Din programul electoral al domnului Popa Aron, rezulta, printre altele: – dorinta de a vinde terenurile publice catre clientela politica a PNL, ce detine spatiile comerciale preluate de la <
Fata de continutul acestei scrisori, Ioan Aron Popa a precizat ca nu va raspunde sub nicio forma, insa, prin desele declaratii pe care le face, el ataca in permanenta actuala administratie PSD a Onestiului, precum si pe actualul primar, Emil Lemnaru.
Roxana IRIMIA