Scandalul dioxinei reduce vânzările la carnea de porc. Comercianţii se plâng că vânzările au scăzut cu aproape 20 de procente în ultimele zile, pentru că oamenii se tem să nu cumpere carne infestată. De la izbucnirea scandalului, autorităţile au retras de pe piaţă peste 40 de tone de carne de porc contaminată.
Comercianţii din pieţe se plâng că tot mai puţini români se încumetă să mai cumpere carne de porc. De la izbucnirea scandalului, în Halele Obor din Capitălă se văd zilnic în jur de 12 tone de carne de porc, faţă de 20 cât se comercializau înainte.
De cealaltă parte a galantarului domneşte scepticismul. Mulţi se uită, însă puţini sunt cei care cumpără carne de porc.
De la începutul crizei, autorităţile au retras de pe piaţa din România peste 40 de tone de carne de porc contaminată cu dioxină, ceea ce reprezintă doar o treime din cantitatea de carne importată din Irlanda. Conform ANSVSA, restul de 93 de tone a fost transformat în mezeluri. Cu toate acestea, reprezentanţii Asociaţiei Române a Cărnii susţin că nu mai există niciun gram de carne contaminată cu dioxină în galantarele româneşti pentru că s-a vândut şi s-a consumat.