Femei, femei

Doua dame, una blonda, alta satena, au cazut pe spate in plenul Parlamentului. Una a fost data pe mâna justitiei, cealalta urmeaza. Vorbim de Elena si Monica, doua doamne dragi presedintelui. Prima, din blonda de la Cotroceni a ajuns blonda la Turism. A doua, Monica din europarlamentar s-a trezit ministru peste tineret mândria tarii. Elena Udrea a tinut capul de afis al tuturor jurnalelor de stiri. In aceiasi zi, la aceiasi ora, ca un facut aflam ca se afla ba in vârful unui deal, ba la o degustare de tuica si pastrama, ba calare pe un armasar, ba la mulsul oilor. Avea o viteza extraordinara. Dimineata la cafea cu Boc, la prânz la Paris la o cafea, bien sur, cu un expert in turism, la ora 17.00 fix la stirile Pro TV comentând o crima sadica si seara, da, seara, la Cotroceni, la o cafea cu sefu’. Ma mir ca nu a facut febra musculara. Asaa crezut ca se promoveaza turismul autohton in an de criza, calare si pe jos, imbracata in “traditionalul” costum popular cu fusta mini si pantofi de lac, pe musica etno bântuita de Dracula, vampirul din Carpati. Elena Udrea nu a calcat in mandatul ei pe la Slanic Moldova. Daca s-ar fi incumetat, avem si noi basestii nostri , ar fi aflat de proiectul pârtiei de schi. As fi acceptat ca ministeriabila sa testeze pârtia pe un sac de celofan numai sa sustina acest proiect.
Monica Ritzi-Pitzi, satena, amica cu Eba, fata marinarului s-a trezit impodobita cu o palarie prea mare la asa mândrete de cap mic. A avut de organizat una singura bucata activitate pentru tineret si a dat in sant. Gaura, nu al santului, data bugetului ministerului e destul de mare. Se vorbeste de sute de mii de euro. Monica nu stie unde e Bacaul pe harta. Nu a fost pe la Valea Budului, nu stie cu ce se manânca sportul in general. A fost atât de interesata de tineri si miscarea sportiva incât a uitat si cum o cheama. Are si tupeu, ca sa nu spun nesimtire. In timp ce parlamentarii isi dadeau acordul ca Monica sa fie data pe mâna justitiei, ce credeti ca facea fosta ministru? Plângea la Cotroceni, pe umerii maretului conducator.
Despre cele doua personaje de sex feminin se pot scrie editoriale pe banda rulanta. Sa nu fim intelesi gresit. Nu suntem misogini, nu avem absolut nimic cu sexul frumos. Respectam femeile adevarate, puternice, corecte, gospodine, cu bun simt, ne iubim si adulam mamele, bunicile, sotiile si fetele. Cele doua dame nu se incadreaza in nici o categorie. Poate, in topul lui Mihai Marginenau, cunoscutul compositor si interpret. “Femei, femei e plina lumea de nebune/ Cine le-a adus pe lume?” suna doua din versurile lui Margineanu. Singurul care poate sa dea un raspuns, sa-si revendice damele, propriile lui creatii e chiriasul de la Cotroceni.

Adauga un comentariu

*