Municipalitatea scoate la mezat Baza Sportiva “Lucretiu Avram”

Pentru a doua oara in acest mandat, Executivul bacauan vine in fata Consiliului Local cu un proiect de hotarâre in baza caruia Baza Sportiva “Lucretiu Avram” este scoasa la inchiriere pentru o perioada de 25 de ani. In expunerea de motive, primarul Romeo Stavarache spune ca din motive ce tin de “ordin financiar care nu mai permit Primariei Bacau sa asigure conditii optime pentru sportivii din Bacau”. Deoarece pe aceste terenuri isi fac antrenamentele sportivii de la Liceul cu Program Sportiv din Bacau, s e propune ca sa li se permita acces gratuit pentru a face antrenamente zilnice. Interesant in acest proiect de hotarâre este pretul propus ca pornire al licitatiei. Se propune doar 0,1 lei/mp/luna in conditiile in care vorbim de 17.000 mp in buricul târgului. Pe suprafata de teren aferenta Bazei Sportive “Lucretiu Avram” exista o serie de bunuri-constructii. Vorbim despre cladire administrativa cu vestiare, sala de dusuri, grupuri sanitare, magazine materiale si centrala termica, stâlpi d e iluminat, etc. Pe suprafata de 17.000 mp sunt amenajate trei terenuri: teren mini-pich, teren bitum si teren de joc gazonat.
Municipalitatea sustine ca amplasamentul se inchiriaza in vederea amenajarii unei baze sportive de nivel European, in care vor avea acces atât sportivii legitimati cât si arice cetatean din Bacau. “In acest sens, se are in vedere amenajarea unui teren sintetic mare, se va face regazonarea terenului existent, se vor amenaja doua terenuri sintetice mai mici, etc. Chiriasul este obligat sa execute lucrari de investitii in valoare de minim 1,2 milioane de euro in cei 25 de ani, suma considerata prea mica de unii alesI locali. Ramâne de vazut daca acest proiect va fi acceptat de consilierii locali mai ales ca, in urma cu doua luni el a fost respins cu majoritate de voturi.
Investitia lui Ogararu?
Potrivit unor surse de la nivelul CL, investitia care ar urma sa fie derulata la baza sportivea “Lucretiu Avram” ii apartine fotbalistului stelist George Ogararu. Acesta ar dori sa puna pe picioare la Bacau o academie sportiva care sa fie o copie in miniatura a celei pe care clubul Ajax o are in Olanda, la Amsterdam. Costel Dunava (PSD) spune ca durata pentru realizarea acestei investitii este “nefericit stabilita” “Din proiect nu reiese daca investitia va fi facuta in trei ani de la aprobarea proiectului sau in 25 de ani, chiar daca se mentioneaza ca in primul an, de exemplu, investitiile trebuie sa fie de minim 500.000 euro. Investitia nu se justifica daca investitorul va investi in 25 de ani acesti bani. S-ar putea ca peste 4 – 5 ani sa dispunem noi de solutii de modernizare a bazei”, a spus Dunava. Executivul bacauan spune ca annual baza sportivea “inghite” 150.000 lei. Florin CRETU

Comentarii

  1. cristian a zis:

    e mai bine sa folositi alta poza

Adauga un comentariu

*